Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte. Mám v domě ve sklepě přivedenou vodu do baráku. Skrz stěnu, kde je vstup trubky ve zdi mi teď v deštivém počasí teče do baráku spodní voda. Ostatní zdi, které nebyli při kopání vody odkopané jsou v pořádku, ale v místě kde to tenkrát odkopali a prorazili vodu do domu to zřejmě špatně zaházeli (nevím jak to dělali, už jsem takto dům koupil) a teď mi tam tečou pramínky spodní vody. Můžete prosím popradit, co se s tím dá dělat? Jediné řešení co mě napadlo je toto místo znovu odkopat a dát ke štěné folii proti vlhkosti, ale nevím zda to bude učinné. Děkuji.
Nakonec jsi si odpověděl sám.Po odkopání kolem celé zdi natáhni meliorační flexi trubky a nadrženou vodu odveď po svahu od domu.Otvor skrz zeď vyčisti a zapěň PUR pěnou.Pak zasypej štěrkem,na to geotextilii a dlaždice se sklonem od domu.
JABRAKA
Ty trubky,jinak také husí krky s dírkami, a ty by měly odvést vodu od základů pryč.Ta nopovka by základy pomohla vysušit odvětráním.
JABR
dobry den urcite tam dejte nopovou folii a drenazni rouru a zahazejte sterkem a to ze je to dva metry pod zemi je normali okpoavame i baraky ktery jsou 2m pod zemi minibagr ma dosah 2,20 nektery jen 180 na to si dejte majzla kdyby nahodou stese pro nej rozhodl na vybarovani
když bych odvedl tu vodu drenážními rourami pryč, tak kde bych ji měl vyustit? To bych musel někde za domem udělat ještě chlubší jímku?třeba 3 m hluboko? Nevím proč mi to začlo téct zrovna teď, nikdy mi tam voda netekla a mohli být lijáky jakkoli velký...
co treba od krtka nebo od mysi ale ne tak velkou muzete vyrabnout diru do poloviny vysypat sterkem a do toho to vyustit a zahrabat zeminou bude to vaskovaci jimka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.