Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změnit dodavatele elektřiny?

Od: york* odpovědí: 29 změna:

Mám v domě přímotopy a letos jsem např. platil za celkovou spotřebu elektřiny 48. tisíc. Bydlím na Vysočině a el. mi dodává EON.Sem tam vidím na netu atd. nabídky na změnu dodavatele kvůli úspoře a zas jindy jak lidé naletěli při této změně. Nijak jsem to zatím nestudoval a mám určité obavy. Zajímala by mne skutečně nějaká praktická zkušenost nebo kvalifokovaná rada.Ještě jednou prosím: odpovězte pouze vy, co máte zkušemost ať se tu jen "neplácá prázdná sláma." děkuji za laskavost

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kacenka13*
hodnocení

1x

Yorku, dobrý den.Pokud budete zvažovat přechod k jiné společnosti tak bych určitě volila některou z větších ČEZ, RWE, PRE,...Instituce typu Bohemia energy, Centropol, Blik, Český plyn, atd. Vám opravdu peníze neušetří. Za samotný přepis k těmto společnostem dáte cca 700 kč, za každou upomínku a fakturu po 100 kč za předběžné vypovědění smlouvy až 2500 kč.

Máte dobře zvolenou sazbu na přímotopy?Využíváte u E.ONU nabídky Trend nebo Jistota?Na tom se dá pár peněz také ušetřit...

Doufám, že neplácám prázdnou slámu:)Ale trochu o tom něco vím*smich*

informujte se každopádně na všechno, co je možné. U slušné společnosti je změna dovavatele ZDARMA! a vše za Vás sami zařídí. Pokud Vám někdo nabídne apriori nějaký polatek ihned mu řekněte nashledanou! Pokud se nepletu po jednom roce můžete opět změnit dodavatele energie (v případě, že přehodnotíte situaci) opět bezplatně. Konečně v této oblasti začne (začal) "fungovat trh" A tak to má být. Bohužel naší skvělé demokracii to trvalo cca 20 let, než na toto přišla. *blee* monopoly mají silný vliv.

8976*
hodnocení

0x

Taky jsem zvědav, prišli otravovat nějací hošani a jen jsem se začetl do smlouvy tak začali couvat, že musí dál...tak me to taky zajímá...

doplněno 07.08.10 09:09:

také - eon

karelkarel
hodnocení

0x

Pane, protože nechci "plácat prázdnou slámu", tak Vám jen řeknu, že změnou dodavatele elektřiny nic zajímavého neušetříte. Osobně si myslím, že topení přímotopy s ročními náklady 48tis.Kč je zrůdnost a vyhozené peníze. A to vždy budou při topení el.přímotopy. Váš dům je potřeba odborně posoudit a pak navrhnout řešení dle stavu -zateplení, změna zdroje energie. Nebude-li k mání jiná energie než elektřina, tak ihned tepelné čerpadlo na topení i ohřev TUV, vše financovat pomoci Zelená úsporám.

marenka*
07.08.10 10:32

zuzana007
hodnocení

0x

já jsem změnila dodavatele-SME za RWE .

zatím nemám vyúčtování,ale převod provedli naprosto v pohodě,o nic jsem se nestarala.

u domácností je úspora 5% a tam kde jsou přímotopy,tak 10%.

u vás by to byla nemalá částka,tak bych neváhala.

poplatek za to něchtěli žádný,ještě mi jako dárek poslali rychlovarnou konvici.

karelkarel
hodnocení

0x

Pohrajte si třeba s tímto kalkulátorem: euroenergie.cz/...

marenka*

Tak v té tabulce, mi vyšlo mezi mými favority tohle. RWE 0, ČEZ +385,-Kč.

Jako plus jsem brala to, že bych měla jednoho poskytovatele více služeb, plyn a elektřina.

Jako mínus mám to, že vyúčtování mi přijde najednou a co si budeme povídat, je pro mne lepší, když jeden měsíc doplatím plyn a další elektřinu. Ačkoli nejsem neplatič, stát se může ledasco, pak musím přemýšlet i nad tím, že pokud bych měla zrovna v tom nějakém měsíci krizi, tak mi odpojí všechno najednou. V tom klidu je ten rozdíl zanedbatelný, s ohledem na to, že to je roční rozdíl. *nevi*

jaroslav*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Samozřejmě , že ušetříte protože Eon je nejdražší na trhu . Také jsme přešli k jinému dodavateli a úspora je cca 10%

v našem případě 4 000,- .

Kalkulátor plateb je i na www.eru.cz .

Takže 100% přejděte ale také se začněte zabývat jiným levnějším způsobem vytápění.

S pozdravem. J

york*
hodnocení

Jaroslav

No dobře , mrknu na kalkulátor a hned při zadávání zjistím že Vysočina asi není v Česku, protože v přednastavených oblastech neexistuje.

jaroslav*

Ale no ták ...

Tam jde o to kdo je distributor a to je ve Vašem případě Eon .

Tak si tam dejte jihomoravský kraj , pro porovnání to snad postačí.

J.

york*
hodnocení

Tak ne, cena je v každé oblasti jiná od stejného distibutora, bohužel. Mě to fakturuje Eon České Budějovice.

" Pane, protože nechci "plácat prázdnou slámu", tak Vám jen řeknu, že změnou dodavatele elektřiny nic zajímavého neušetříte"

toto napsáno výše je holá lež! eon je najdražší na jižní moravě a možná teké v republice. Příklad dávám a nekecám jen tak do větru. Kolega má podlahové topení (el.) bojler a (el.) sporák a dělal si na kalkuratoru www.eru.cz vypočet s tím, že mu nejlevnější dodávka energie nabízí z cca 30000 za rok úsporu 2500. a to je skoro 10%.

Nevěřte prosím lidem co zde přispívají bez jakých koli bližších argumentů. Já změnil dovaatele před cca rokem, v bytu je avizovaná úspora v řádu do 500 kč. za rok. Docela by mě zajímalo kde karel to svoje obecné tvrzení sebral. Když přišel vodafone na trh co udělal trh obecně a co udělal euotel jako největší provozovatel mob.sítě . . .? všichni nakonec zlevnili a tomu se říká konkurence.

Kdyby nový dodavatel neměl nižší ceny, neuspěl by totiž na trhu, protože smlouvu můžete měnit každý rok, Aha. A kdy vznikají akce na fixaci energie na několik let (Eon, rwe a pod.)... právě v době poslední... době rozvíjející se konkurence. A proč to velcí dodavatelé dělají, no protože by jim jinak všicjni odešli ke konkurenci,která je nová a je v zásadě levnější.

takové tyobecné proklamace: nic neušetříte se zde obecně objevují často, mě teda fatálně iritují, ale je potřeba se hlouběji zabývat problémem. Já sice ušetřím 300kč, ale 1 000 000 domácností může ušetřit miliardy končící v soukromých kapsách top managerů společností. Takže přemýšlejte. A spočítejte si to na tom kalkulátoru. I kdyby to dělalo 500 má podle mě cenu do toho jít.

karelkarel

Pane miro, rád jsem vám poskytl Vaši fatální iritaci. Poskytl jsem zde jak kalkulátor, tak myšlenkový směr, kterým ušetří york přes 30000Kč ročně a ne Vašich geniálních 2500Kč. Takto je potřeba vnímat můj příspěvek. Je správné, že nabádáte neplatit zbytečně. Ještě správnější je však můj přístup - spotřebovávat co nejméně energie. Každý, kdo na jednu osobu spotřebuje za bydlení-topení, TUV, ostatní spotřebiče v bydlišti celkem více jak 800kWh za rok, by se nad sebou měl silně zamyslet.

ano, toto je správná odpověď . . . nelze však bodovat *palec*

doplněno 07.08.10 12:42:

to bylo pro Jaroslav (zase to nějak zlobí)

karelkarel

Toto je nesprávná odpověď - nelze dát jakýkoliv Eon. Správnou odpověď poskytl @york Datum: dnes 12:39. Nikdo není neomylný.

miljan*
hodnocení

0x

Pokud nebude sleva výraznější, alespoň 50%, smlouva maximálně na dvě strany normálním písmem, tak mi nesmí do baráku.

karelkarel

Přesně tak miljane! Cena elektřiny je o 100% předražená a slintači mají erekci nad 5%ním bakšišem, místo toho, aby si snížili spotřebu na třetinu a nedali těm vydřiduchům šanci!

karle opravdu máte zúžené vidění reality věci. Opravdu je spousta lidí v naší republice, kteří z různ. důvodů nemohou změnit způsob vytápění nebo bydlení a podobně, z důvodů např. zdravotních nebo majetkových nebo jiných. Takže je lepší ušetřit 5 až 10% a el. a podpořit tak konkurenci na trhu.Každej si prostě nemůže sbalit kufry a odstěhovat se někam kde může topit dřevem a nebo má starý dům, na nový nemá a holt aby jej vytemperoval to stojí takový ranec. Mj. víte že dnešní novostavby s cca 4mi obyvateli, pokud jsou zapojeny pouze na el. proud spotřebují až 35 000kč za rok za el. energii . . .?To už je ta rok sleva 10% dost peněz, tedy alespoň pro některé nás. OK. A tazatel septal na nadého dodavatele a ne na nový dům. Jen konstatuji.

karelkarel

Pane miro, už jsem Vám dal za pravdu, že platit víc zbytečně je nesmysl. Platit méně za jednu kwh je drobnost. Několikanásobně více ušetřit lze i ve stávajících bydlištích jinými opatřeními nenáročnými na investice a jednoroční návratností. Ale to, že dnešní novostavby pouze na elektřinu se 4mi obyvateli spotřebují 35 000Kč, to opravdu nevím. To proto, že takovou novostavbu by nikdo nezkolaudoval, neboť dvojnásobně překračuje normu na novostavbu, trojnásobně doporučení a pětinásobně dnešní stavební a provozní možnosti novostavby. Tož tak.

durancea*
hodnocení

0x

Nedávno právě tady proběhla diskuse na toto téma, nevím, zda plyn či el., ale včetně odkazů na kalkulačky. My jsme poměrně konzervativní, přesto nám to nedalo -výsledek: odcházíme od E-ONu k ČEZu. Bývámepoměrně věrnými zákazníky, nicméně je skoro až neslušné platit daleko víc než musíte :)) ...

sebod*

No, já mám smlouvu s CENTROPOLEM a mám GARANTOVANOU nejnižší cenu na trhu. Tak u mě není co řešit *smich*.

karelkarel

Naapište sebode prosím, jak zní ta garance ve smlouvě a jakou máte ve smlouvě smluvenou sankci za nedodržení garance.

proti centropolu tu zde bylo hodně nepříliš dobrých zpráv a sdělení. Raději zkuste výběr z těch dodavatelů vypsaných na ERU. Nejsem si jist zdali tam centropol vůbec je.

majorkachl
hodnocení

0x

nechal jsem se před časem převést k RSP Energy ( rspenergy.cz)/... pomocí portálu usetreno.cz/... kde najdeš srovnání všech dodavatelů elektřiny! navíc právě při převodu přes Ušetřeno ti garantují, že budou dál hlídat tvé nastavení a pokud by jiný dodavatel přišel s ještě lepšími cenami, tak tě zkontaktují a doporučí převod, hlídají podmínky a chování jednotlivých dodavatelů a tak, výhodou je, že nedoporučují jednu firmu, ale zajištují změnu dodavatele elektřiny a plynu kamkoliv, takže se ti snaží poradit, protože jim nejde o provizi od jednoho dodavatele jako jiným "nezávislým"portálům jako třeba cenyenergie.cz/... které platí EON!

zatím naprostá spokojenost, potřeboval jsem poslat kopii faktury a na email hned reagovali, dokonce mému otci (81let) po telefonu ochotně pomohli s vyplněním žádosti o slevu na ZTP kartu a tak! takže rozhodně se nedá říct že by malý dodavatel nebyl schopen být lepší... navíc ono není moc co riskovat, ze zákona můžeš při vydání nového ceníku a nesouhlasu s cenou vypovědět smlouvu s 10denní lhůtou (ať si říkají dodavatelé cokoliv, energetický zákon je přednější!)

mulisi

Naprostý souhlas s majokachl. Taky jsme přešli k RSP Energy a pro Vysočinu nám to vyšlo nejlépe, taky máme tarif přímotop. Jen se vrátím k některým příspěvkům výše, jako že 48 tis. za spotřebu za rok je moc - no možná ano, ale mnoho z vás si neuvědomuje, že je to cena za veškerou elektřinu, nejen za topení, takže bych chtěla vidět účty všech těch, co psali, jak je to moc, kolik zaplatí za běžnou elektřinu ve vysokém tarifu. My bydleli dlouhou dobu v bytě a tam jsem jenom za klasicky spotřebovanou elektřinu platila nějakých 14 tis.Kč ročně. Takže když má někdo přímotopy, neznamená to, že platí jenom za ty přímotopy - je to celková cena za všechnu el. energii. A taky samozřejmě záleží na velikosti domu atd.. To jen na okraj pro ty rýpaly, co neporadí, ale rýpnou si, jak vysokou máte spotřebu...

no ale moment. kolega má vysoký a nízký tarif a sazbu D45 (elektrické podlahové vyttedy přesně 100m2) a platí cca 2kč za kilowathodinu. Když to přepočtu na vaše čísla tak máte roční spotřebu cca 20 000 kWh. Pokud máte domek je to opravdu dost. Menší domácnost má spotřebu okolo 1500 - 2000kWh pokud el. tedy netopí. Koupil bych raději krb, nebo něco podobného jestli to situace dovolí,ale zřejmě tu možnost nemáte.

zikjasa*
hodnocení

0x

Ano změnit dodavatele a když už tak i plynu.Pokud budete mít kartu Lyoness tak dosáhnete na úsporu dvojím zpúsobem a to za prostudování těchto výhod stojí trochu zapřemýšlet.

viktor*
hodnocení

0x

Vhodným výběrem dodavatele elektřiny skutečně můžete ušetřit až několik tisíc korun ročně. Na webu www.cenyenergie.cz můžete během minuty zjistit, jaké tarify se nabízí ve vašem kraji a jaké jsou mezi nimi rozdíly. Občas je to docela síla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]