Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový majitel domu nám dělá peklo

Od: danielao odpovědí: 5 změna:

dobry den nevim zda jsem nasla spravne tenhle meil a zadam vas o pomoc,uz se to neda dale snest,nas dum koupil jeden majitel ktery nam doslova dela s zivota peklo,jiz 6 rokem,co zde bydlime mame dva psy,jeden navstevuje mests.cvicak-kynol-svaz opava,ale nasemeu majiteli se to nelibi stale nam posila,jiz 2.upominku ze nasi psi znesistuji dum chlupy,vykaly atd...ze si pry lide stezuji ale ja chodila po bytech a nikomu nic nevadi chce nas asi vystehovat,jde totiz po vsech,my mame najem.smlouvu s magistratem mesta opavy,kdyz to koupil ten novy majitel prislo nam akorat jenom ze je novym vlastnikem nemovitosti ale novou najem.smlouvu s nim o uzivani bytu nemame ohledne chovu psu,ze nam pry ukonci najemni smlouvu,vyhrozuje paragrafem 711 odst.2a,ja paragrafy neznam a on to vi a jde po nas co si muze a nemuze dovolit, my chlupy casto zametame ale on si vzdy aspon jeden chloupek najde,podle neho mam asi psum nasadit nejaky odev aby jim chlipy nepadaly? ja uz opravdu nevim co delat,kam se obratit,bylo mi sdeleno jednim advokatem ze nas vystehovat nemuze,musi nam najit nahr,bydleni,najem platime.prosim poradte mi co mam delat,mam tri deti,jedna se mi ted vratila s nemocnice,ta druha ma epilepsii s nervu,nevim co delat prosim poradte-pomozte mi,co ma delat moc vas o to prosim,,,,,,,daniela opletalova,dolni namesti 2,opava ,74601,tel. 723 459 820
jak je to s tou najemni smlouvou?mame stale najem.smlouvu s mestem opava remark,kde psi uvedeni nejsou,mame sveho veterinare,jsou placeni maji ¨svou znamku na obojku,jak si mam teda hledat mnejakou pomoc? prosim co mam delat,napiste mi prosim,na soud opravdu penize nemam,co si muze a nemuze dovolit? muze nas vyhodit na ulici,mam tri male deti 10/13/15 let prosim co delat jsme uplne v koncich...danielao@seznam.cz

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

magdon*
hodnocení

0x

Pokud máte nájemní smlouvu s magistrátem, tato automaticky přechází v plném znění i na nového majitele a nemusí se proto obnovovat. Co se týká psů, nemůže Vám majitel dát kvůli nim výpověď. Jiná věc by byla, kdybyste s ním měl uzavřít novou smlouvu a on by v ní uvedl, že si psy v domě nepřeje. Ovšem spolehněte se, že když se Vás bude chtít zbavit, určitě si nějaký legální důvod stejně najde.

pt®

Dobrý večer, co kdybyste ten byt vyměnila? To mně jen tak napadlo, možná někdo poradí víc. PT/stařenka/

odjinud*
hodnocení

0x

Nikdo není nadšený dávat cokoliv pod cenou a to regulované nájemné je. Takže počítejte, že se Vás snažit vystěhovat bude a hledá jakýkolv důvod. A nebo i když ví, že to legálně nejde, vycuká Vás tak, že se odstěhujete radši sama.

Pes v činžáku, navíc 2 (mimochodem, co je to za rasu?) je pro dost lidí v domě objektivní problém. Hlavně jestli štěkají.

Jinak nevím jak právně, ale smlouva si platí dál ale majitel si může v domě vyhlásit nový domovní řád, kde může být chov zvířat zakázán. Některé domy to mají.

danielao
hodnocení

ODPOVIDAM NA PAR ODPOVEDI CO PORADILI.psi vubec nestekaji jeden je N. O.s papiry druhy je Malinos,MAME JE UZ SKORO 6 LET a nikdo si doposud nestezoval,opravdu jsou hodni,poslouchaji,nestekaji a nechaji se od kazdeho pohladit,akorat je nas novy majitel asi nema rad,podle nej porad stekaji.smrdi a curaji kolem domu,coz neni pravda,tak ted nevim co si muze a nemuze dovolit,dekuji za kazdou radu,DANIELA OPLETALOVA

pt®

Zkuste si obstarat potvrzení od lékaře, že psíky potřebuje Vaše nemocná dcera pro svou terapii, při nemoci. Třeba někdo ještě poradí. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]