Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno všem rádcům.
obracím se na vás s prosbou o pomoc. Čeká na mě oprava komínu na chatě, rozměry cca 50x50x200. Problém je v tom, že je postaven z normálních cihel a ty se začínají pomalu rozpadat.
Mám namyšleny následující varianty:
1/ omítnout
2/ přetáhnout lepidlem, dát perlinku a znovu přetáhnout lepidlem, eventuelně dát venkovní fajnovou
Chata je v poměrně kopcovitém terénu a materiál se musí tahat ručně cca 500m, proto bych rád upřednostnil tu "lehčí variantu". Od oka jsem spočítal, že na omítku bych potřebova cca 1q pytlované, ale lepidla? to odhadnout nedokážu.
Sám budu teď opravovat komín, je to starý průlezný komín na který byly dříve napojeny troje kamna, nyní je tam jeden kotel.
Jde o část nad střechou, kominík mi radí toto, cihly které jsou černé proveřit rypnutím (majzlíkem), jestli je cihla černá jen na povrchu nevadi, jestli je zadehtovaná (černá) do hloubky vyměnit, zrovna tak cihly které se drobí. Použít normální červené cihly s cementovou maltou, potom nahodit a natřít fasádní barvou.
zdravim jestli mate komin omitnuty nebo ne tak ho i tak vemte wapkou muzete bud nahodit a nastukovat nebo vysparovat pisek cement voda ne vapno muzete klidne pnetrace+lepidlo+perlinka+omtka a nejlepe omyvatelnou omitku pokid cihly jsou v hodne spatnem stavu tak zbourat musite na miste posoudit stav
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.