Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,v celem dome mame Anhidrydove podlahy i v koupelne ,zadveri...
chci se zeptat jake lepidlo ,sparpvaci hmotu...pouzit?Chcem neco kvalitniho aby nebyly v budoucnu problemy!
Ale kazdy obkladac chvali neco jineho!napiste prosim znacky lepidel ,penetraci...ketre jsou osvecena ,at nas nekdo nepodfoukne lepidlem s OBI za 100kc dekujeme!
pokud bydete mít obkladače profíka, tak bych to nechal na něm at si vybere to co mu vyhovuje. Nicméně, pokud máte podlahové topení, použijte flexi lepidlo. Osobně preferuju KNUF, když to je jen malinko možné a zákazník mi nechává volnou ruku a nešetří každý desetník. Dělá se e ním dobře to vím z vlastní zkušenosti a mým obkladačům také vyhovuje víc než jiné. Penetrace je věc dost diskutabilní, ale opět z bohaté zkušenosti my vychází jednoznačně roztok DUVILAXu nebo SOKRAtu s vodou v poměru 1:20 není ani potřeba kupovat nic speciálního a drahého.
Obkladači chválí to s čím pracují běžně, a solidních hmot je na trhu více. Kvalitní lepidla jsou vesměs všechna běžná flexibilní lepidla v ceně okolo 250kč/pytel. Značek je spousta, a že byste zrovna v této cenové kategorii narazili na šmejd nemyslim. Mám i z hobby márketů zkušenost, že se zeptám na kvalitnější druh a oni mi sami poradí. Navíc prosím zde nepíšete na co přesně budete lepidlo používat ... myslíte podlahy že. často je výrobce hmot německý a těch se opravdu nebojím. Je to samej cement resp podobná báze-drží fest.
Osobně bych si vybral toto:
Lepidlo KNAUF Flieskleber "N", případně Flexkleber (jak bylo řečeno - v případě podlahového topení) - dobře se s tím pracuje a dobře drží!
Spárovka MAPEI Ultracolor - sice se s ní nepracuje moc dobře, ale opravdu drží!
Penetrace sokrat či sakret, tady asi není značka (a výrobce) tak důležitá, spíš bych přemýšlel, jestli vůbec penetrovat. Mnozí se mnou asi nebudou souhlasit, ale jsem zastáncem názoru, že lepidlo na pořádně vyčištěném betonu drží líp než na penetraci...
cena se tvoří podle faktorů:
Rozměr obkladačky = čím menší, tím dražší montáž
dlažba nebo obklad = dlažba je levnější
velikost obkládané plochy = čím větší plocha tím levnější
množství rohů a zákoutí = čím víc, tím dražší
způsob položení = na koso je dražší než na střih, na vazbu je levnější než na střih.
množství rohových lišt = platí se běžný metr
rovinatost podkladu = do třech mm na 2m delky ztrácíte jen za materiál, ale větší nerovnost už se platí i za práci.
Z toho vychází průměrná cena. Když zprůměruju všechny faktory v průměrném rodinném domě, tak by vám mělo vyjít CCA 250,- za metr čtv. keramických ploch bez materiálu. Spotřeba lepidla je pak cca na 6mčtv. z 25kg pytle a to podle rovinatosti. Spotřeba spárovačky je pak velmi klouzavá. Jednak záleží na formátu obkladaček a jednak na šířce a hloubce spáry.
dávám bodík, spárovačku prosím Vás neřešte, vždyď je to otázka řádu stovek korun. Když už dělám obklady a dlažby tak snad nebudeme "mudrovat" nad cenou spáry . .? (to je poznámka pro dotazovatele, ne Jirku).
To bohužel neporadím, cenové nabídky a rozpočty tvoří šéf. Ale snad zareaguje nějaký jiný kolega rádce!
Nebo to spočítat podle technických listů z internetu...
cena záleží na tom jaká je to drbačka na místě . . . zásuvky, předměty, vana,a všechno. Někdy to obkládač nebere od metru, ale mrkne na všechny ty věci co musí obložit a s čím se potýkat a řekne Vám cenu. Mě obkládal kuchyni bez spárování celkem 2.5 M2 a bylo to za 1000kč a dali jsem mu lepidlo na obklady a samořejmě oběd a pití a svačinu. Takže metr400a pak jsem některé drobnosti spároval sám dodatečně.
Dobrý den,
při lepení obkladů je také důležité zvážit o jaký typ obkladu se jedná. Lepidel je několik tříd a nelze použít stejný typ lepidla na obklad keramický, sádrový nebo betonový. Vlastním obchod s obklady - imitacemi přírodního kamene (umělý kámen) a například na lepení betonových obkladů se používá lepidlo třídy C2TE pro sádrové obklady existuje zase jiné speciální lepidlo. Významnou roli zde hraje samozřejmě váha obkladu.
David Řepa
Každý zedník má svoji oblíbenou značku směsí,a stou pracuje nejraději.Osobně si myslím že mezi lepidly ve stejné třídě od různých výrobců není mezi nimi rozdíl ,jen cenový!
Osobně nejraději materiáli od Cemix!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.