Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena kotle

Od: tmartinek82* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den všem,

potřeboval bych poradit s tím kolik bych si měl říci za prodej staršího litinového kotle. Koupil jsem byt po starší paní a než přestala moct, tak zde vytápěla kotlem na tuhá paliva. Dle velikosti bych ho odhadl na cca 12kW, maximálně 15kW. Zároveň s tím by bylo i čerpadlo které bylo součástí instalace a je určitě funkční. Vypadá docela zachovalý.

Jeden známý z práce by si ho ode mě vzal, ale ani jeden nevíme na kolik takový kotel přibližně přijde. Mohl by nám s tím někdo prosím poradit?

Předem děkuji.

S pozdravem Tomáš Martínek.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jste na velkém omylu, pokud se domníváte, že je kotel z litiny ! Jedná se o cca 30 let starý ocelový svařovaný kotel typu DAKON. Vzhledem ke konstrukci kotle, kde se spaliny vedou kolem spodní části kotle a pak nahoru zadním odtahem do komína, bude spodní část kotle již značně zkorodovaná (záleží na způsobu provozu, zda byl použit trojcestný míchací ventil). Kotel tak má cenu šrotu + 500 Kč (pokud ještě těsní) a k tomu můžete dát zdarma to oběhové čerpadlo:))

tmartinek82*
hodnocení

Nevím proč, ale nějak mě to nevzalo obrázky.

Cena kotle
Cena kotle #2
Cena kotle #3

endyfrog*
hodnocení

0x

Záleží jak je kotel starý a jak je silný cena se pohybuje různě ale pokud je fakt dobrý nebál bych si říct kolem 50000 i s čerpadlem možná i více

doplněno 02.03.14 18:54:

ze zadu by měl být štítek na rouře jinak to vypadá 24 dakon sám jsem kupoval tedy 32 za 6000

tmartinek82*
hodnocení

Moc díky, ale nemělo tam být o 0 méně? :) Jakože 5.000+?

Štítek tam sice byl, ale zůstalo tam po něm jen lepidlo, takže jediná cedulka na kotli je bezpečná vzdálenost 400mm.

hodnocení

0x

Nové kotle 15kW okolo 20.000,-- tak záleží na stáří kotle, ale víc jak polovinu bych nedal.

doplněno 02.03.14 18:55:

factor.cz/...

tmartinek82*
hodnocení

Díky za názor.

erikretr*
hodnocení

0x

cena nového kotle 15 kW okolo 24 000kč.Tak bych dal asi polovinu to znamená 12 000kč.Více sy myslím že né.

tmartinek82*
02.03.14 19:14
hodnocení

Děkuji.

Upřímně to je cena šrotu, plecháč kotel už ma své nejlepší za sebou a osobně bych už ani nemontoval,nikdo neví jak dlouho vydrží,

hodnocení

0x

doplněno 02.03.14 22:38:

jenom mrkněte na tu cenu a tady dáváte návrhy za 10 000?Já prodám auto favorita auta ze stejným obsahem stojí ať nežeru 150 000 dakže za 70 000?Má někdo zájem?

Cena kotle #4
hubas*

Je to 215kg železa, cena do šrotu 1300Kč, cena prodeje známému 2600Kč (starej plecháč je vždycky riziko)

tmartinek82*
hodnocení

Díky všem za náměty. ;)

S pozdravem Tomáš Martínek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]