Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
potřeboval bych poradit s tím kolik bych si měl říci za prodej staršího litinového kotle. Koupil jsem byt po starší paní a než přestala moct, tak zde vytápěla kotlem na tuhá paliva. Dle velikosti bych ho odhadl na cca 12kW, maximálně 15kW. Zároveň s tím by bylo i čerpadlo které bylo součástí instalace a je určitě funkční. Vypadá docela zachovalý.
Jeden známý z práce by si ho ode mě vzal, ale ani jeden nevíme na kolik takový kotel přibližně přijde. Mohl by nám s tím někdo prosím poradit?
Předem děkuji.
S pozdravem Tomáš Martínek.
Jste na velkém omylu, pokud se domníváte, že je kotel z litiny ! Jedná se o cca 30 let starý ocelový svařovaný kotel typu DAKON. Vzhledem ke konstrukci kotle, kde se spaliny vedou kolem spodní části kotle a pak nahoru zadním odtahem do komína, bude spodní část kotle již značně zkorodovaná (záleží na způsobu provozu, zda byl použit trojcestný míchací ventil). Kotel tak má cenu šrotu + 500 Kč (pokud ještě těsní) a k tomu můžete dát zdarma to oběhové čerpadlo)
Záleží jak je kotel starý a jak je silný cena se pohybuje různě ale pokud je fakt dobrý nebál bych si říct kolem 50000 i s čerpadlem možná i více
doplněno 02.03.14 18:54:ze zadu by měl být štítek na rouře jinak to vypadá 24 dakon sám jsem kupoval tedy 32 za 6000
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.