Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba kominu svepomoci.

Od: pepeee* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

provádím rekonstrukci strého domku a mám před sebou bourání starého a stavbu nového komínu. Mám doma staré šamotové vložky bez falcu (150mm/500mm) a tak bych je chtěl využít. Vložky jsou staronové nepoužité. Peněženka mi neumožní koupit komínové systémy renomovaných výrobců. Vložek mám pouze 7ks (3,5m) a dokupoval bych ješte 2m vložek +1x 45° vyustení a 1x dvířka. Je možné tyto vložky oizolovat a obezdít plnými cihlami? Jakou nejlevnější izolaci? Je potřeba dělat kondenzační jímku?

Díky za každou radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ty staronove vlozky bych pouzil opravdu jen pokud jsou v 100% stavu. Ja osobne bych zasel do nejblizsich stavebnin a poptal se minimalne po tech vlozkach. Myslim ze to neni tak drahe. Kdyz si to spocitam tak za komplet vlozky bych treba tady
keramika-letovice.cz/...
dal 1155,-Kc + 1x 45° vyustení a 1x dvířka, ktere budete kupovat tak jako tak.
Cely system tak jak jste ho popsal by se dal koupit kolem 10.000,-Kč.
Co se tyce nutnosti kondenzacni jimky, zalezi na tom cim budete topit. Pro krb, ci krbova kamna je to naprosto zbytecne, pro uhli pokud se spravne podusi *smich* uz nejaky vyznam ma a treba pro kondenzacni kotle je to nezbytnost.

doplněno 04.08.10 17:55:

Co se tyce revize, pokud dodrzite zakladni zasady pri stavbe, tak nevidim duvod proc by meli byt s revizi problemy.
Zkuste se nejprve zeptat nejakeho kominika, zda dnesnim normam vyhovuji vlozky bez zamku.

hodnocení

0x

to je kočkopes.

čím napojíte trubky staré a nové? Jaké koupíte, zkoušel jste poptat levný "S-komín"? cihly máte? pracnost? malta?

Je možné tyto vložky oizolovat a obezdít plnými cihlami? **********samozřejmě je to možné, ale...

Jakou nejlevnější izolaci? čedičovou nebo sklenou 4cm silnou (slabší bude dražší

Je potřeba dělat kondenzační jímku? *********není nutné, ale vhodné

Zdravím, Milan

pepeee*
hodnocení

Poptávku jsem žádnou nedělal z důvodů využití materialu co mám doma, cihly mám, pracnost chápu že je velká, proto je to, ale levnější. Maltu mám v podstatě zadarmo.

jak napojit starou a novou vložku mi tu snad někdo poradí.

Je možné tyto vložky oizolovat a obezdít plnými cihlami? **********samozřejmě je to možné, ale... ********* co znamená to ale, jde poze o tu pracnost? Nebo to má nějake další nevýhody?

Děkuji

celp*

Komínovky bez falcu můžete posadit na kamnářský tmel-113,-Kč tuba 310 ml,nebo na žáruvzdornou maltu-990,- Kč 25 kg.Tmel tuhne dlouho malta rychle.Každý spoj je potřeba v sopouchu zahladit.Izolovat minerální vatou pro izolace komínů.Klidně stavějte.Nakonec je podstatné zda uděláte revizi komína.

pepeee*
hodnocení

Jakou má takto postaveny komín šanci že projde revizi?

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]