Nejste přihlášen/a.
jaké zárubně se dají dát na umakartové jádro? síla stěny je max. 4cm a ať jsem hledal jak jsem hledal tak jsem zárubně na tak malou tloušťku stěny nenašel. je na to nějakej fígl? Nechci mít nové jádro, umakart je v dobrém stavu, ale dveře jsou škaredé...
trochu problém, menší moc nelze vyrobit, jen falc má cca 2 cm. Buď těžký atyp nebo běžně 75 mm, jsou i 60 mm solodoor.cz/... a buď 1+1 nebo z jedné strany 2 cm podložit lištou.
problém je zde v tom, že stávající otvor je skroro stejně široký jak 60cm (bez Alu lišt 59.6cm) a tím pádem tam není místo pro tloušťku nové dřevěné zárubně. Leda že byste někde sehnal třeba dveře a futra pro š. otvoru 55cm a pod. Osobně bych staré dveře očistil smirkem co jde a natřel nějakou vzhlednou barvou. Navíc otvor v umakartu ani příliš dobře nejde zvětšit tak, aby se tam vešlo uvažované futro dané tloušťky. Prostě jádro není na modifikace dobré. Je to taková nouzovka 70-tych let min. stoleti a pak to taky vypada. Větší byty již mají výhodu v tom, že v jádru je osazené ocel. futro, které Vám umožní osadit běžný rozměr dveří (60cm a pod).
Rád bych jestli někdo našel ty lišty na zárubně a dveře v umakartovém jádře? Pěkně to vypadá třeba tady
Ale podle fotky jsou dveře původní, pouze zvenčí obložené palubkami a zevniř obkladem z desek ABITIBI (nebo jak se to jmenuje...)
rád bych se vlezl do částky tak 3500 za dveře+ zárubně+ kování..., to si myslím že u dveří-zárubní na zakázku asi nepujde...
kraje dveří jsou obtáhnutý hliníkovou lištou, která je po letech používání křivá a v rozích nesedí, zárubně jsou taky hliníkový profil. když jsem jedny dveře zkusil potáhnout folií a ty hliníkový lišty natřít barvou tak se jejich vzhled moc nezlepšil, i dveře jsou z umakartu...
Lišty se dají koupit i plastové, jinak se to dá řešit tím, že až někdo z okolí bude zdít jádro, že by Vám je přenechal.
Já jich pár ve sklepě mám, akorát jednu jsem nedávno potřeboval, tak si popovídala s pilkou
Dveře bych potáhnul tapetou, a fertig.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.