Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsou stanoveny zákon odstupové vzdálenosti od okolních pozemků pro umístění žumpy? Může žumpa být blíže než dva metry od sousedního pozemku?
Děkuji za odpověď,
Palec
Já se domnívám, že důležitý je spíš odstup od zdrojů pitné vody a objektu než pozemku. To se bude spíš řešit v rámci stavebního povolení. Já např. mám sousedův septik něco málo přes metr od mého pozemku a druhou přepadovou nádrž možná ještě méně než metr. Opačně - vzdálenost studny od žumpy jsem našla: zdroj: forum.tzb-info.cz/...
Autor: Jan Novák Datum: 12.07.2010 08:26 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100193 reakce na ... |
1. Nejmenší vzdálenost žumpy vč. přítokového potrubí od domovní studny pro zásobování vodou je při: a) málo propustném prostředí 5 m (např. svahové hlíny, hlinito-kamenité sutě ...), b) propustném prostředí 12 m (např. štěrky, písky ...). 2. Nejmenší vzdálenost žumpy vč. přítokového potrubí od veřejných a neveřejných studní pro zásobování vodou je při: a) málo propustném prostředí podle 1a) 10 m, b) propustném prostředí podle 1b) 30 m. Žumpa nesmí mít odtok ani přeliv a odpadní vody není dovoleno vypouštět do vodního toku nebo do odvodňovacích příkopů (!). Tolik něco málo z norem, jinak také pouvažujte o alternativě k žumpě a to domovní čistírně. |
Podívejte se na stránky Novoplastu - zde jsou i odvolávky na ČSN - možná tam najdete odpověď:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.