Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
mám pocit, že mi firma "blbě" namontovala těsnění sifonu u samonosné sprchové vaničky - teče mi voda pod vaničku nebo spíš na strop v místnosti pod koupelnou ( Nahrál sem obrázek, kam jsem modrou čárou vyznačil, kde mám těsnění u sifonu vaničky, tzn, že jakoby těsnění je se shora vaničky. Je to správně? nemá spíš být těsnění sifona jako ze spodu vaničky? tzn. to co je zančené na obrázku zeleně? Díky za radu. Pepa
Patří zespoda...
doplněno 02.08.10 21:57:Ale bude pořád na tý matici která se utahuje na tělo vaničky.
Díky, tak to bylo přesně blbě, měl jsem to těsnění ze shora a sifon byl ze spoda vaničky přímo na umělé hmotě vaničky bez těsnění...díky za info
doplněno 02.08.10 22:00:ještě jednou pro mě méně chápavýho, patří ta vanička přesně do toho místa, kde mám vyznačenou tu modrou čáru?
Tenké pěnové těsnění dávám i shora.To proto,aby sifon nebyl,,na tvrdo"spojen s vaničkou.Ve vašem případě musí bý ze spodu.Navrch pouze doporučuji.
Jo patří,akorát to těsnění bude tam kde je ta modrá čára a ne zelená,akorát pod vaničkou a ne pod vpustí.
Jednodušší,nejednodušší,logicky se při pohledu na obrázek dá vidět,,že pokud se těsnící kroužek nestáhne silou až do závitu,bude závitem voda prosakovat.Kromě toho vyčnívá kroužek nade dno vaničky a bude se tam zdržovat voda.Těsnění musí být položeno mezi dvěma pevnými částmi syfonu.
JABRAKA
Odspodu: těleso sifonu - těsnění - vanička - (těsnění) - upevňovací "šroub" - víčko, přičemž (těsnění) není nutné, stejně jako je irelevantní protékání vody okolo závitu, sifon od vaničky stejně nezašpuntujete! Problém to může být u umyvadla či dřezu, pokud nemáte vrchní těsnění, voda "utíká" i při zašpuntování umyvadla či dřezu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.