Nejste přihlášen/a.
Kdo po dostavbě domu přiděluje číslo popisné? Chtěla bych už přihlásit nové SIPO, kvůli zprovoznění el. a plynu, ale na poště chtějí novou občanku s novou adresou. Budeme teď asi 6 týdnů bydlet na starém i novém. a pomalu se stěhovat.
Na SIPO, nepotřebujete mít přidělené číslo popisné. Ale k vaší otázce : Číslo vám bude přiděleno po kolaudaci. Na poště nemužou nic takového chtít, nebot´to v žádném poštovním předpisu nemají Ale vy musíte mít nějaký prokazatelný doklad o tom, že této , třeba zatím , nezkolaudované adrese, bydlíte. Nebo to zřiďte na trvalé bydliště, s tím, že nezkolaudovaný dům si dejte pouze jako kontaktní adresu. Až tam budete mít trvalé bydliště, tak si jej přehlásíte. To, že platíte el. a plyn z nezkolaudovaného objektu / SIPEM / , nemá vliv na to kde máte trvalé bydliště. Vycházím z platným poštovních předpisů.
S přáním pěkného dne ...
Když jsem před 6 lety dostavěl, tak jsem na obecním úřadě vyplnil žádost. Přikládal jsem k tomu platné kolaudační rozhodnutí a ještě jeden dokument (geometrický plán nebo výpis z katastru, už přesně nevím). Zajděte na obec či město a optejte se. Minimálně si s sebou odnesete formulář žádosti.
Nevím odkud jste, ale tady v Jablonci funguje ČEZ-elektřina a SČE-plyn. Na obou dvou firmách jsem si bez problémů vyjednal jinou adresu odběru a jinou adresu doručovací. A teprve po přestěhování do nového a získání občnky, jsme jen změnili doručovací adresy a bylo to.
Co se týče SIPO. Tak to zatím obejděte tak, že budete po dobu než budete mít nové občanské průkazy, platit zálohy přímo. Buď složenkami nebo převodem z konta. A SIPO si založte až potom s novými občankami. Ať se jde pošta bodnout s jejími obstrukcemi.
Děkuji. A nevíte, jestli bych si mohla nechat stávající č. SIPA a jenom odhlásot a přihlásit platby, když budu měnit poštu - o 30 km dál? Na poště nevěděli, napřed, že jo, pak zas ne.
Samozřejmě, že ano, dokonce ani to SIPO nemusíte nijak rušit. Já vycházel z předpokladu, že nemáte žádné SIPO. Pokud jej máte tak tak jej naveďte na to současné. SIPO ( neskloňuji ) můžete mít i několik. Jsou tady lidé co mají na své jméno i 5 SIPO najednou. SIPO není nijak závislé s poštou jako místem, kde máte trvalé bydliště. Jen nahlaste elektřinu a plyn na SIPO číslo ( nedělá se na poště, ale právě na elektrárnách a plynárnách ). Teprve až se natrvalo přestěhujete nebo až vám oficiálně přihlásí číslo domu, tak si jen pro pořádek na SIPO změníte adresu. Nové rozhodně nemusíte zakládat ... ..
Když se Vám chce si komplikovat se SIPO život?!?! Ale na to už Vám odpověděli.
Já se SIPO skončil poté, co po mě chtěli na zrušení SIPO, potvrzení od jednotlivých firem, že mi to už nemusí srážet. Např na zrušení TV poplatku po mě chtěli potvrzení. už nevím jaké, ale to byla poslední kapka. SIPO jsem zrušil, a vše platím pomocí trvalých příkazů s pomocí internetového bankovnictví. Mám tak absolutní kontrolu nad tím, komu a co platím. Kdy to platím. A nemusím se dohadovat na poště, jestli tuhle platbu zrušíme nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.