Nejste přihlášen/a.
Koupili jsme byt se starými litinovými radiátory. Tyto radiátory jsem smirkovým papírem očistil (co šlo) a odmastil jarovou vodou. Poté jsem natřel 2 vrstvy syntetické barvy Primalex na radiátory. Po pár dnech od zaschnutí však začlo cosi prostupovat. Vypadá to tak, že v některých místech, kde jsou spojena jednotlivá žebra se vytvoří černá bublinka, která lze lehce rozetřít a po utření zanechá narůžovělou stopu. Spočátku bylo bublinek jen pár, ale nyní je to již více než měsíc od nátěru a bublinek stále přibývá. Vypadá to, že se to tvoří asi v místech, kde bylo nejvíce rzi. Přiznám se, že jsem to žádným odrezovačem nenatíral. Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenosti. Děkuji.
Co mám osobně vyzkoušené, ale je to velmi nákladné je demontáž radiátorů a jejich vylouhování. Takto se odstraní veškerá stará barva. Pak dokonalé odmaštění a nástřik. Renovace radiátoru vyjde ale obdobně draho, jako nový... Možnost opískování nedoporučuji, neboť staré fermežové barvy jsou velmi pružné a proud písku není tak účinný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.