Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych se zeptal jakou folii pod SDK desky na rastr s AL vrstvou, na internetu veliky vyber, avsak ruzne nejake gramaze 90g, 105 g atd atd, vubec nevim jakou vybrat.
co treba folie alpet 105g apod, myslim ze nepotrebuji nejakou orig folii typu jutafol atd.
jedna se mi o dve male mistnosti v rekonstruovanem RD v podkrovi. izolace nyni 24cm, rastr na sdk.
dekuji za odpovedi
půjde přímo na folii SDK? Potom bych volil vyšší gramáž, osobně mám vyhlédnutou e-shop.juta.cz/... za 25,50 korun vč DPH. Rozdíl mezi nejlevněší "igelitovou"je asi 15 korun a 1500 na podkroví za statisíce mě nezabije navíc mi udělal u nás cenu na izolaci takže mohu říci, že ji mám zdarma.
Pokud bude mezi SDK a folii doporučovaná mezera tak by mohla dobrá i 90g.
Alf:
SDK desky pujdou rovnou na folii, takze kupovat vyssi gramaz, koukal sem na tu cenu a je ok, ja videl nejake folie i za 55CZK/metr coz mi prislo dost drahe. ale diky za tip a za radu.
tak drahou jsem neviděl od žádného výrobce, tak do 40 korun. Juta za 25,50 pochopitelně není z jejich shopu, chce to se ptát na slevy tam kde nakupuješ ostatní.
ta to ma byt udajne lepsi nez 170 e-shop.juta.cz/in/...
cena zde stavebniny.bausho/...
tu to folii jsem koupil do koupelny a dobre se s ni pracuje
jinak davam Guttu 140.
Pokud nedodrzis predepsanou mezeru mezi rostem a SDK je nedojde k odrazu, ale nijak to nicemu nevadi.
mam dotaz, jsem ted ve stadiu ze budu davat parotesnou folii na rost pro sdk, tzn folie bude perforovana vruty z sdk, takze jeste prelepim vrstvami nebo vrstvou alu pasky, nicmene by mne zajimalo kam se davaji rozvody elektriny, jestli k vate pod parotesku nebo az nad parotesnou izolaci? diky
kabely dej mezi rost a folii, prostup utesnit. Alu paska stoji za prd, vubec nechapu, ze ji nabizeji. Pro parotesne spoje doporucuji www.hasoft.cz/lep/... , parotesna paska PE a lepidlo Fortax, pod vruty pasku e-shop.juta.cz/in/...
Jen doplním:
V místě perforace vrutů SDK se nedává Alu páska, ale oboustraně lepící páska. ;o)
Diky za info, takze rastry prelepim oboustranou lepici paskou a mista napojovani alu parotesne folie prelepim al paskou, kabely tedy vyvedu mezi rastry a pak pujdou pres folii, jedna se jen asi o max 2-3 pruchody ze stropu na svetla, jelikoz zasuvky pripadne rozvody na pc atd pujdou z predsten.
jen upresnim
se nedava Alu paska, ta je na neco jineho a navic jak jsem psal stoji za prd. To, ze se dava neznamena, ze je to spravne.
Sroub utesni pouze tato paska
doplněno 29.09.10 11:30:SDK sroub utesni pouze tato paska e-shop.juta.cz/in/...
pripadle prelepy sroubu apod. + spoje folie touto paskou www.hasoft.cz/lep/... nebo tmelem
doplněno 29.09.10 11:48:a oboustranka pouze na zajisteni folie aby byla na svem miste nez dojde k montazi SDK
jeste se ujistim, kdyz na rastry nalepim oboustranou pasku vcetne rastru na strope, natahnu parotesnou folii al vrstvou smerem do interieru je to tak spravne?
jen pro jistotu, prelepovani pasu parotesne folie k dalsimu pasu cim? jakou paskou?
Dekuji
Ano Al vrstva smer interier, ale to je jen zduvodu odrazu jinak je to jedno. Ve tvem pripade stejne nevyuzijes odraz, ale tento typ parotesky patri vetsinou k tem lepsim.
Doporucuji:
1. spoje folie - folie www.hasoft.cz/lep/...
2. spoje folie-zed, drevo atd. e-shop.juta.cz/in/... nebo www.hasoft.cz/lep/...
3. utesneni vrutu pri montazi SDK e-shop.juta.cz/in/...
Ahoj,
diky za odpoved, ale jeste se zeptam pro presne upresneni, spoje folie chapu cim, utesneni sroubu pri montazi sdk taky ok, ale zeptam se, jelikoz parozabranu budu davat primo na rastr, mohu pouzit extra pasku oboustrane lepici kterou nalepim na rastr a z jeji druhe strany nalepim folii, stane se neco? jak jinak dat folii na rastr? nebudu ji tam pripevnovat srouby, ani podvlikat pod rastr. dekuju
Presne jak pises na rost nalepis oboustranku na ktere bude drzet folie. Doporucuji predem ocistit CD profil a davat oboustranku nejlepe po cele delce profilu, i tak se ti stane, ze se nekde od rostu odlepi, zde to zase rukou domacknes. Folii napnout jen tak akorat jinak ti to spadne, ale to poznas.
doplněno 30.09.10 12:49:mozna to mam nafocene, muzu ti to sem vecer dat.
jo to by jsi byl moc hodnej, prosim o nejakou tu fotku.
tohle jsem presne potreboval vedet s tou oboustranou, polepim s ni rastry na ni dam folii a pak tou druhou paskou budu slepovat foliove pasy k sobe, na stitech koupim to lepidlo jelikoz je tam zed tak abych ji tam napojil, myslim ale ze by stacila take ta oboustrana na zdi a bylo by to vyreseny. ale jeste jednou ti moc dekuju za rady a za fotky. tomas
Trochu jsi to asi popletl, na stitovou zed dej pouze to lepidlo (tmel) ne oboustranku tu muzes dat na UD na zdi (pokud ho mas) aby ti folie drzela potom az budes mit pasy folie vzajemne slepene prilep folii ke zdi tmelem. Jinak jsem nenasel fotku s oboustrankou (asi jsem to nefotil), ale mam jine. Na prvnich dvou fotkak dej oboustranku na vsechny CD i UD tak jak je vidis, zbyle fotky jsou jak to postupovalo.
doplněno 30.09.10 20:57:jeste doplnim, tu speci pasku, ktera bude mit za ukol utesneni prostupu sroubu od SDK nemusis davat v cele delce profilu staci dat kus v miste kde bude sroub. Paska neni moc levna a timto usetris dost penez, ale chce to dobre merit a davat rezervu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.