Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaka stresni okna Velux - typ zasklení

Od: tomasludvik odpovědí: 7 změna:

Dobry den vahame pri vyberu stresnich oken Velux

Rozhodujem se mezi typen zaskleni 59 ,73 ,60 mezi prvnim a poslednim je rozdil 2500kc stoji zato si priplatit?nebo kompromis 73?poradte!dekujem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporučuji lepší zasklení, ale pokud máte málo tepelné izolace v podkroví, tak jen střední hodnotu skla.

Přirovnám okno k čepici,: i když si vezmete beranici na hlavu a půjdete na sníh v krátkém třičku, čepice nepomůže, bude zima. Musíte mít sladěno bundu a čepici.

OK?

tomasludvik
hodnocení

Budem mit 26-28cm izolace(bunda) ale na stresni okna nejak nezbyvaji penize!Bude stacit cepice 73?

alf*
hodnocení

0x

já dostal následovnou radu: jaký je zbytek domu, okna, zdi tak nad tím se zamyslet, spořit (za teplo) ano, ale pod střechou je mnohem větší problém léto a to chce roletu nebo markýzu. Tedy jsem přehodnotil, pasiv ani NED mi díky super oknům nevznikne a jdu do 59 plus markýza a vnitřní žaluzie neb roleta je za 10.

doplněno 01.08.10 20:49:

teď koukám, tam není téměř rozdíl,

59-1,4

73-1,3

60-1,4

to já přemýšlel nad 65-1,0

vaty bude 14+14 a přemýšlím zda nedat 14+6+8 nebo je to zbytečné, okna mají celkem plochu 4,8 m2, šikminy+strop celkem 90 m2 a proto rozhodnutí takové jaké jsem popsal.

tomasludvik
hodnocení

dobre ale cen.rozdil mezi 59 a 73 je nejakych 800kc

73 ma navic g=0,54 oproti 59 g=0,60 a jeste vnitrni lepene bezpecni sklo§

Myslite ze je to zanedbatelne nebo mam tech 800kc pridat §

Bude to 5oken takze 4000kc

velo
hodnocení

0x

Žádné, časem by Vám shnily, použijte vikýře.

kareldoubek*
hodnocení

0x

Dobrý den, shodou okolností jsem na podobný dotaz reagoval již na jiném diskuzním fóru. I Vám rád doporučím dvojskla s meziskelní fólií Heat Mirror. Pro střešní prostory ideální řešení. Toto řešení prostupu slunečních paprsků/tepla zabraňuje. Děje se tak právě díky pokovené fólii Heat Mirror, která je umístěna v meziskelním prostoru a vytváří funkci polopropustného tepelného zrcadla, které vždy odráží teple k jeho zdroji. Tedy v létě zpět ke Slunci a v zimě naopak zpět do místnosti. Asi bych tomu nevěřil, nemít tuto zkušenost. Pokud byste chtěl více informací, ozvěte se...

hodnocení

0x

Ještě doporučím katalog Veluxu, na mnoha místech k nalezení, stránka 14 a 15. Vyberete si to okno podle Vašeho zateplení ostatních ploch.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]