Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonování bloků pro pojezd automobilu

Od: mak

Prosím vás, potřebuji se poradit ohledně řešení betonování kousku příjezdové cesty.
Dělám příjezdovou cestu na chatě. Je řešena jako dva pásy šířky 60 x 35cm hloubka, vyplněné kamením dole, nahoře štěřkem, a na pojezd chodníkové dlaždice 60x30 nebo 30x30cm.
V jedné části cesty jsem narazil na problém, je to velké stoupání, kdy na na 3m délky je rozdíl stoupání 52cm, tj. sklon 17%.
Mám obavu, že u takového sklonu by dlaždice mohla při pojezdu automobilu se uvolnit (vyskočit) nebo tlačit níže položené dlaždice dolů.
(ano vím, že nemám obrubníky, nicméně toto řešení mi funguje na zbytku cesty (kde je menší sklon))
Napadlo mě následující řešení: objednat si "suchý beton" na plachtu, a vybetonovat asi 4 kvádry (uvnitř kari síť). Rozměr kvádru cca 60 šířka x 30 výška x 100 délka. 2cm mezera mezi bloky jako diletaci.
Beton B30, objednal bych si u místní stavební firmy, která jej vozí na korbě.
Prosím o rady, názory jestli je to takto ok, nebo jestli udělat bloky třeba menší (místo délky 100cm třeba kratší?), je beton C30 správná volba?
Děkuji

Betonování bloků pro pojezd automobilu
Betonování bloků pro pojezd automobilu #2
Betonování bloků pro pojezd automobilu #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak
hodnocení

ještě foto

Betonování bloků pro pojezd automobilu #4
Betonování bloků pro pojezd automobilu #5

hodnocení

0x
Sice se na to neptáte, ale "nacpu":) Vám svůj názor: Dal bych tam toto e-besta.cz/... , 3 nebo 4 ks do každé koleje udělá 60x120/160x10 cm, vysypat štěrkem a pro osobák to musí stačit. Funkční a za zlomek ceny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]