Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se běžný silikonový tmel použít na výrobu formy?

Od: silikonnaformu

V jedné zaschlé kartuši transparentního silikonu od Den Braven byla tlustá vrstva zaschlého silikonu a je to tak pevné, že mě napadlo vyrobit si ze silikonu formy, odlitky výrobků z tpe. Protože tpe je náchylný k degeneraci UV a já chci výrobky ze silikonu, který je odolný vůči UV záření. Takže když to změřím, myslím že je to pevný silikon a hodí se na vytvoření forem. Jenže dal by se použít i na vytvoření odlitků? Třeba na Allegru

Silikon Neutrální BEZBARVÝ Bez zápachu Transparentní tmel Grafen

107 Kč. Nevím ale jestli je UV odolný 280 ml a 0.4 kg

No a materiál na silikonové odlitky - výrobky, to by nešlo použít? Protože kdyby to bylo podobné jak silikon od Den Braven, tak to se po vytlačení snad spojí? Nebo něco co je více tekuté. Jenže mi jde i o nižší výrobní náklady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

"Odlít" to půjde. Otázkou je, jak dostat silikon do formy a jak zabránit vzniku bublin. Další otázkou jsou požadované mechanické vlastnosti. TPE mají obvykle lepší mechanické vlastnosti, největší slabinou silikonu je náchylnost k "trhání". Při vzniku minimálního vrypu se tento nekontrolovatelně šíří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]