Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sobi20 odstranění starých polepu

Od: roman44
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jakým způsobem jak mám odstranit zbytky starych nálepek Sobi 20 už jenom takových torz z rámu kola protože si tam chci nalepit nálepky nové.
Mám tam na ramu ještě ty původní staré komunistické nálepky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Horkovzduskou. Pokud chcete zachovat lak, tak opatrne a z rozumne vzdalenosti.. Zbytky lepidla pak umyt redidlem.

hodnocení

0x

A já bych se chtěl zeptat co máš k dispozici a co umíš?.

Nálepky se odstraňují například tak, že se horkovzdušnou pistolí nálepka nahřeje. Tím změkne lepidlo pod nálepkou a nálepka jde lépe sundat.

Taky můžeš pouze nehtem podebrat okraj nálepky a pomalu a trpělivě odlepovat.

Když budeš mít kousek nálepky odlepený, tak do prostoru lepící vrstvy stříkni technický benzín nebo čistič brzd. Ten rozleptá lepidlo a nálepka půjde lépe sundat.

A protože po nálepkách určitě zbyde něnjaké lepidlo na rámu kola, tak zase použiješ technický benzín nebo čistič brzd. Možná by to šlo i technickým lihem, ale ten je "pomalejší" takže by všechno trvalo déle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]