Nejste přihlášen/a.
Opět zdravím rádce,
máme 30 let staré vstupní plastové (rám se skleněnou výplní) dveře do domu. Kromě kliky mají 2 zámky, hlavní klasicky pohromadě s klikou v jednom kování přídavný o cca půl metru výš. Hlavní zámek má kromě svého výsuvného "čudlu" ještě 2 další současně ovládané, kousek od spodní hrany a v cca 2 metrech výšky (celé dveře mají na výšku cca 2,5m, lišta zámku asi 230cm). přídavný horn zámek, pokud je zamčený, zároveň blokuje táhlo k hornímu čudlu - a jsem u problému
Zřejmě nadměrným úsilím pri odemykání spodního zámku a nevědomosti, že je zamčený i horní, se někomu povedlo něco v zámku utrhnout, takže táhlo ovádající horní čudl už není při odemknutí taženo zpět dolů a horní čudl (takový výklopný trojúhelník) se nezaklopí zpět. Nouzově jsem ho zaklopil kusem plastu vystřiženého z kanystru od destilky, celou lištu vymontoval a provizorně zajistil vracení táhla dolů přidanou pružinkou. Oprava samotného hlavního zámku asi nepřipadá v úvahu, už před lety jsem v něm nevímco opravoval a něco vařil k oběma polovinám zároveň, takže kdybych svár zase odbrousil, nejspíš se všechno rozsype, už tak jsem z toho kousek slitiny vytřepal ...
Na zámku je jen nápis Schüring a ještě jsem tam našel nějaké prťavé asi 5místné číslo, podle kterého jsem nic nenašel ![]()
Neměl by tady náhodou někdo zkušenost s kompatibilitou zámku této značky s něčím jiným? Vůbec nevím, čeho se chytit, kde to hledat, jestli jde o něco běžného, nebo atyp atd. Protikusy na futrech se dají libovolně přemístit, ale rozteč hlavního a přídavného zámku je v rámu dveří daná, tyhle díry neposunu...
Dííky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.