Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhad nemovitosti- po předání bytu

Od: smudlinky* odpovědí: 7 změna:

Prosím poraťe mi. Před cca. 3 měsíci jsme si našli byt přes realitku. Složili jsme zálohu a vyřizovali další podrobnosti(úvěry,úschova peněz,kupní smlouva atd.),. V nejbližších dnech nám bude byt předán. Od makléřky jsme se dozvěděli, že majitelka si dosud nenechala vypracovat odhad nemovitosti pro fin. úřad a požadují, abych umožnila odhadci přístiup do bytu. Ráda bych věděla, jestli jsem povinna toto umožnit. Domnívám se, že 3 měsíce, kdy probíhalo vyřizování prodeje jsou dost dlouhá doba na to, aby byt navštívil odhadce a provedl odhad.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

A je nějaký problem v tom, nechat odhadce ten odhad udělat? Vždyť bude v bytě cca hodinku a je to. Proč byste jim to měla ztěžovat?

hop®
hodnocení

0x

Spíše přemýšlím, pokud Vám byt předán ještě nebyl, zda máte PRÁVO tam někoho pustit - pozor na to!

lui*

Já bych to doplnil. Pokud ten byt NENÍ ještě přepsán na katastru na Vás, nemáte právo tam odhadce nepustit. Do té doby je byt původního majitele.

smudlinky*
hodnocení

Nerozumím vaší myšlence. Pokud něco nemám předáno, nemohu tam nikoho pustit, protože nemám ani klíče.

jabraka*
hodnocení

0x

Odhad je záležitost prodejce.Ten bude platit daň z převodu nemovitosti,Takže bych si s tím hlavu nelámal.

JABRAKA

smudlinky*
hodnocení

Byt je již přepsán na mě. Ano, pokud to vezmu takhle, je to pro mne problém pouštět si do bytu cizího člověka i když odhadce a kvůli němu tam speciálně jít. Mám v plánu tam provádět přípravy k nastěhování, takže tam budou probíhat nějaké práce.

sebod*

No, všechno je vždycky o dohodě. Ano, bývalý majitel na to měl dost času. Ale třeba nevěděl, že musí mít odhad kvůli FÚ. Podle mě to je od Vás docela hloupý šprajc *bum*, Chápala bych to, kdybyste si tam dělala třeba pěstírnu marjánky. To opravdu nikdo vidět nemusí *frajer*. Ale jinak.,.,. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]