Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s vytápěním zahradního domku

Od: smode2

Hezký den všem, vážení rádcové:)

Uvažuji o koupi malého zahradního domku např. 3x3m ze dřeva - síla stěny cca 25mm, okno jednovrstvé plexi. Využití najde čistě přes léto, ale rád bych v něm měl v případě občasného přespání k dispozici i nějakou formu vytápění. Možností je plyn, elektřina i kamna na tuhá paliva. Pomiňme nyní (nejen) ekonomickou nesmyslnost vytápění takového zahradního domku. Je vůbec možné takový domek vytopit na alespoň částečně komfortní teplotu - například pokud je venku 10°C, na 24°C tak aby nebylo u podlahy 11 a u stropu 30?

Prosím o jakékoliv vaše praktické zkušenosti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

2x

Pokud není podlaha zateplena, tak to bude jak nechcete.( u podlahy zima, u stropu tropy).

Já mám v zahradní chatce dlažbu a to záblo, si neumíte představit. Dal jsem OSB desky na to lino a je to lepší.

Topím v petrách dřevem a krásně to vytopí

olin
hodnocení

2x

Pokud je k dispozici elektrika, tak nejrychlejší je obyčejný horkovzdušný ventilátor v různých tvarech za 300,-Kč. Extrém by bylo narvat něco do podlahy, trubky s vodou a elektrický kotel nebo odporové rohože/topné fólie, případně topný drát+termostat+nehořlavý podklad a záklop(Cetrisdesky). Plynu v různých podobách(Vafky, propanutanová flaška s teplometem apod.) bych se bál.

smode2
hodnocení

Ten horkovzdušný ventilátor je docela dobrý nápad, každopádně mohu bez problému nainstalovat i split klimu. Možná i to by bylo řešením..

riva
hodnocení

2x

Na přespání? No to stačí elektrická dečka pod prostěradlem (cca 60W).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]