Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
instalatér mi přijde nainstalovat bojler Dražice OKCE 200 2/2kW. Bude dávat expanzní nádobu, pravděpodobně také sifon k pojistnému ventilu/kalíšek, vyústění odpadu je připravené. Prosím zdejší odborníky, aby mi napsali, co si ohlídat. Děkuji.
Mám ještě související dotaz. Pokud, tak jak řešíte, když opouštíte byt na delší dobu a nechcete zbytečne ohřívat vodu, ale chcete mít ohřátou vodu hned po návratu. Napadá mě využít chytrou zásuvku.
Děkuji.
instalatér mi přijde nainstalovat bojler Dražice OKCE 200 2/2kW. Bude dávat expanzní nádobu, pravděpodobně také sifon k pojistnému ventilu/kalíšek, vyústění odpadu je připravené. Prosím zdejší odborníky, aby mi napsali, co si ohlídat. Děkuji.
Mám ještě související dotaz. Pokud, tak jak řešíte, když opouštíte byt na delší dobu a nechcete zbytečne ohřívat vodu, ale chcete mít ohřátou vodu hned po návratu. Napadá mě využít chytrou zásuvku.
Děkuji.
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
2x
Z vlastní zkušenosti.
Když dáte přepad vody z boileru přímo do odpadu, tak nezjistíte, že nejednou pojistný ventil propouští. Jedině až po vyučtování spotřeby.
Taky je třeba zapojit i ventil na vypouštění boileru.
Vypínání boileru jsem řešil jen otočením termostatu.
Dálkově ovládaná zásuvka je lepší.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]