Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení bojleru

Od: km
Dobrý den,
instalatér mi přijde nainstalovat bojler Dražice OKCE 200 2/2kW. Bude dávat expanzní nádobu, pravděpodobně také sifon k pojistnému ventilu/kalíšek, vyústění odpadu je připravené. Prosím zdejší odborníky, aby mi napsali, co si ohlídat. Děkuji.
Mám ještě související dotaz. Pokud, tak jak řešíte, když opouštíte byt na delší dobu a nechcete zbytečne ohřívat vodu, ale chcete mít ohřátou vodu hned po návratu. Napadá mě využít chytrou zásuvku.
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti.

Když dáte přepad vody z boileru přímo do odpadu, tak nezjistíte, že nejednou pojistný ventil propouští. Jedině až po vyučtování spotřeby.

Taky je třeba zapojit i ventil na vypouštění boileru.

Vypínání boileru jsem řešil jen otočením termostatu.

Dálkově ovládaná zásuvka je lepší.

olin
hodnocení

2x

U dálkově ovládané zásuvky ohlídejte ampérové zatížení, máte boiler 2200W, tak aby v té zásuvce byl spínací prvek alespoň na 16 Ampér-myšleno tedy, že celé to musí být na 16Amp.

km
hodnocení

dekuji, rozumim. nejdrive ho zapojim standardne. vypinani budu resit az vyhledove.

hodnocení

2x

Zasuvku urcite nie, trvala zataz 10A nie vhodna. Tam patri ako vykonovy prvok instalacny stykac a vsetk ozapojit napevno pod svorky, stykac mozete ovladat inym modulom na dialkove spinanie.

hodnocení

2x
Elektrické silové připojení má být napevno, to jest žádná vidlice do zásuvky.
2KW do chytré zásuvky bych dlouhodobě nezapojoval a rozhodně ne když jsem mimo dům. Bezpečné řešení je boiler spínat stykačem a v ovládacích obvodech řešit priority a blokace.
km
hodnocení

sdilim vas nazor na pevne pripojeni, nicmene podotknu, ze mnoho bojleru je od vyrobce s vidlici

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]