Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posuvné dveře do sádrokartonu

Od: bery®
Zdravím zkušené stavebníky,
čeká mě stavba malé sádrokartonové příčky v interiéru, šířka 2,6m a výška 2,9m. Je tam požadavek na co nejmenší šíři příčky a zároveň se do ní mají zasouvat posuvné dveře. Je mi jasné, že na nějakou zvukovou izolaci tam misto nezbyde, jaká je však nejmenší síla takové příčky? Rám dveří supluje v tom místě nosné profily, nebo je nutné jejich sílu k síle rámu přičíst? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To, co potřebuješ, se jmenuje stavební pouzdro (do sádrokartonu). Asi nejslabší má tloušťku 75mm + 2x 12,5mm sádrokarton, tedy 100mm hotová příčka. Z toho tedy vyplývá, že v místě, kam se dveře zasouvají, nosné profily (CW/UW75) nejsou - pouze nad pouzdrem a samozřejmě i nad dveřním otvorem. Posuvné dveře jsem dělal jedny jediné a z toho mála zkušeností co mám důrazně varuju před pouzdry distribuovanými firmou Erkado.

hodnocení

Díky za odpověď, přesně tohle všechno takhle pěkně pohromadě jsem se chtěl dozvědět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]