Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umyslné obohacení byt

Od: vlado8

Dobrý den. Jaké je potřeba doložit doklady jako poškozený na umyslné obohacení bytu. Je to z roku 2014.Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrme
hodnocení

0x

Očekával bych, že vysvětlíte, co si představujete pod pojmem "obohacení bytu".

mira6
hodnocení

Měl jsem byt. Byt se prodal přes realitku a koupil se jiný byt. Byt si na sebe napsala přítelkyně. Zavolal jsem na KU a na bytě nejsem vubec vedený. V občanském prukazu jsem vedený na adresu přítelkyně.

Někdy i přítelkyně může být pěkná svině! *smich*

Omlouvám se, pokud jsem se Vás dotkla, jen mi na mysli vytanula taková dávná rýmovačka, která se asi dost hodí. Přesto Vám přeji, aby se všechno urovnalo k Vaší spokojenosti. Jaga.

asd1

Zdá se, že jsi byt koupil přítelkyni *smich*

Takže jí můžeš leda tak poprosit jestli ti ho daruje zpátky. Když se jí nebude chtít tak jí zůstane a ty můžeš šetřit na jinej...

mira6 - píšete Zavolal jsem na KU a na bytě nejsem vubec vedený. V občanském prukazu jsem vedený na adresu přítelkyně.Tyto informace KÚ po telefonu neposkytuje.
petrme

Předpokládám, že při prodeji bytu je sepsána smlouva, kdo byt prodává a obdrží peníze. Stejně tak při koupi bytu. Z těchto smluv se dá vše potřebné vyčíst. Zápis do KÚ se také provádí při předložení smlouvy o nabytí nemovitosti. Pokud máte pochybnosti a neumíte sám zjednat nápravu, musíte se obrátit na nějakého advokáta.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, @vlado8 a @mira6 vezměte se za ruce a dojděte si za advokátem, kde mu vše povíte, ukážete lejstra a hlavně v klidu vysvětlíte, protože zde se nám situace komplikuje a není přehledná (že by trojka ve společné domácnosti ). Zdravím!

hodnocení

0x

Dobrý den,

začal bych dokumenty ke koupi bytu - kdo je tam veden jako vlastník, popřípadě kdo hradí koupi bytu - zálohu i následně případné úvěry k nákupi. Stejně tak dokumenty k přepisu vlastnictví na katastru.

Jestli je to ještě přítelkyně a je rozumná (pořád je malá naděje, že šlo jen o chybu v zápisu), tak by to mělo jít bez problémů dořešit jen změnou v zápisu katastru.

A pokud se nedomluvíte, tak bohužel právník a mít u sebe všechny dokumenty nachystané a on už si s tím nějak poradí.

mm®

Peníze z prodeje původního bytu dostal tazatel, peníze za nový byt zaplatila přítelkyně. Pokud nemá doklad o převodu peněz přítelkyni (nebo doklad o zaslání peněz z prodeje na její účet), bude se bez jakýchkoliv dalších dokladů těžko dokazovat, že ty peníze na koupi nového bytu nebyly její (jakože "od hodného strýčka" ap.).

Radit cokoliv zpětně ("Měl jste si to pohlídat") je už teď k ničemu. Akorát toho právníka.

asi čteme jiné dotazy nebo mám vadu zraku. Vámi uváděné info o pohybech peněz zde nevidím. Ale věřím vám. Však on si s tím tazatel nějak poradí ;)

mm®

@vikos:
Vycházím z autorova sdělení: "Měl jsem byt. Byt se prodal přes realitku a koupil se jiný byt. Byt si na sebe napsala přítelkyně."

Když majitel prodává byt, pak kupující za něj logicky platí majiteli, nikomu jinému. A když si koupený byt někdo na sebe "napíše" (do KN), pak ho logicky musí vlastnit, tj. musel ho koupit. Pokud tazatel nechal obě transakce na přitelkyni (například prostřednictvím plné moci), a ta si nechala peníze z prodeje převést na svůj účet (aby je posléze použila ke koupi nového bytu), zachoval se nerozumně.

Smlouvy i doklady o převodech by teoreticky mohly tazatelově pozici pomoci, pokud je má k dispozici. Pokud ne, pak banka už mu nepomůže, neboť záznamy z transakcí se uchovávají pouze po dobu 10 let (vše se odehrálo v roce 2014). Ani postup přes trestní řízení moc úspěšný nebude, neboť případný trestný čin podvodu už bude s vysokou pravděpodobností promlčený.

hodnocení

0x

Myslím, že nás duo vlado8 a mira6 pěkně houpe*uf*

hodnocení

0x

Vysvětlovat a radit není co. Každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno.

Vy jste povolil "napsat", vlastně darovat dům přítelkyni, tak čemu se teď, po tolika letech, divíte? Nechápu, fakt nechápu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]