Nejste přihlášen/a.
Dobrý den můžete mi poradit co mám udělat. Dneska je to mazec se sousedkou. Starám se o babičku je ležák a potřebuje klid. Sousedka nad náma nám od rána nedá fuhrt pokoj. Fuhrt něčím tříská, háže fuhrt něco na zem, škrká nábytkem, vyhrává od dušu. Už sem na ni byla, ale nenechala toho, nedá ani na minutu pokoj. Policie mi asi nepomůže bo není večerní klid, jak mám dneska ten den přežít aby nám dala pokoj. Už sem zoufalá. Poradtě mi někdo co mám dělat.Děkuji
Luci, lidská blbost občas nemá meze. Souhlasím s kolegou, zkusit to ještě jednou - požádat o klid a ohled k nemocné babičce. Ale pokud ji to nedošlo při první prosbě, tak asi nepomůže ani ta druhá. Zkuste pustit babičce tlumeně nějakou oblíbenou hudbu, která uklidňuje a trochu ten hluk zmírní. Já u oblíbené hudby krásně usínám. V tomto vám nikdo jiný asi nepomůže. Ještě mne napadlo, zkusit požádat někoho z jejich rodinných příslušníků - kdo by ji domluvil.
S tím rodinným příslušníkem máš pravdu. Bude to asi jediná možnost.
Ještě je ale možnost odvést babičku někam jinam(na pár dnů) donést si dobré bedýnky a udělat několikrát posobě párty. Sousedka si začne stěžovat a vy ji vysvětlíte, že to samé dělá ona celý den. Když u nás v baráku vyhrávají cikáni s hudbou moc nahlas tak to udělám a hned je klid. (na pár dnů než to zase začne)
Já bych taky šla nejdříve se sousedkou promluvit, vzala bych jí tam kousek buchty nebo tak. Hezky, mile, poprosit. No a kdyby to nepomohlo, tak bych jí vysvětlila, že udělám všecko pro to, abych vyměnila babiččin byt s ciganama. A dám si pozor, aby měli hodně dětí.
A k té hudbě. Nemáte doma starý mobil? Nalaďte ho na rádio a sluchátko pod hlavu. Není to v okolí slyšet a ten, kdo ho má pod uchem, slyší a nevnímá okolí. Tak zase usínám já.
Chudák babička, ať je jí lépe a žije v klidu. Stále říkám, když jsou roky, tak je to naprd! Fakt!
Je to těžká situace. Snad opravdu ještě jít za sousedkou po dobrém, chápu, že jste unavená k smrti, není to legrace pečovat o ležící osobu a pak se ještě ovládnout a jít se v klidu domlouvat se sousedkou. Také bych následně promluvila s někým v příbuzenstvu od sousedky, aby ji sami domluvili. Jak stará je ta sousedka? A Vy o příbuznou pečujete, jako o osobu blízkou, a berete peněžitý příspěvěk? Možná Vám to sousedka závídí, i když samozřejmě nemá co. Nebylo by nemocné lépe na nějaký čas v nemocnici, kdybyste to vylíčila lékaři, že není u Vás klid. Možná sousedka předělává byt a časem bude zase pokoj. Jinak už nevím, PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.