Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní motorová pila

Od: baruba
Ahoj, doporučíte někdo, prosím, kvalitní motorovku - musí to opravdu vydržet, jezdím s tím parkrát do měsíce řezat k zákazníkům, doteď jsem měl nějakou Čínu, ale chtěl bych nějakou kvalitní, co vydrží dlouhodobě.
Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
I ta nejkvalitnější se časem porouchá, proto vám radím zjistit si jaké servisy máte v okolí a pak vybrat konkrétní značku a model. Tam kde jsou opraváři, né vyměnáři předražených náhradních dílů.
trtr
To je pravda, ale třeba hasiči vsází většinou na Stihl. *hi*
mm®

Dobře dostupný servis s nabídkou náhradních dílů (při samozřejmé volbě kvalitní značky) považuji za velmi důležitý faktor. "Dobře dostupný" nemusí nutně znamenat "nejbližší". Jsou servisy někde v centru města, kde se nedá pořádně zaparkovat, nebo servisy, které jsou pro veřejnost otevřené jen pár hodin třeba jen dva dny v týdnu.
Nejlépe když se věnuje jen té jediné značce.

Stanete-li se klientem takového dobrého servisu, máte na léta vystaráno. Poradí vám, často některé prkotiny vyřeší i zadarmo, nemusíte shánět náhradní díly po všech čertech a když začíná stroj odcházet, pomůžou s výběrem nového.

Ideální je, když takový servis funguje už dlouhá léta (dá se zjistit podle stáří recenzí na webu), takže je naděje, že ještě dlouho fungovat bude.

lulek
hodnocení

1x
Novou Stihl nebo Husqvarna, starší by se dal ještě vzít Dolmar/Makita, to byly vynikající pily, které se bohužel přestaly vyrábět.
A na takto časté řezání vemte model, který je označen jako profesionální nebo poloprofesionální.

mate59
hodnocení

0x
Něco silnějšího a lehkého od Husqarny nebo Stihl.
trtr
*palec*, nebo ještě něco od Mountfieldu, ale to je vlastně Čína taky. *smich*

hodnocení

0x
Co člověk, to názor. Samozřejmě ten nejsprávnější názor.
Já bych šel do Stihl 261, nebo Husqvarna 540.
trtr
Stačí obejít pár myslivců a lesníků a názor si člověk udělá - instantní rady jsou v hospodě *smich*
Ano, co tak vidím u chlapů v lese, 60% Stihl, 40% Husqvarna a naprosto výjimečně se dá narazit i na jiné značky, ale to se vidí fakt jednou za čas.
vernon
Dřevorubce s Huskou, jsem viděl jen jednou v životě.
Tím ale nechci říct, že se dnes ještě někde v temných borech nevyskytují... *smich*

hodnocení

0x

Hlavne bych zacal dotazem, co s tou pilou u tech zakazniku rezes. Jina se bude hodit na kaceni vzrostlych kmenu, jina na vyskove prace, prorezavani vetvi nebo treba tesarinu.

vernon
hodnocení

0x
Podle toho na co.
Na kácení mám už řadu let Stihl MS 462, na řezání palivového dříví a větví na zahradě jsem si teď na jaře koupil MS 212 a jsem z ní nadšenej. Je lehoučká a i s PM řetězem krásně a svižně řeže.

hodnocení

0x
A jaký problém je s tou Čínou? Pokud na ni jsou díly, bývají za směšné částky, na rozdíl třeba od Husqvarny, kde každá blbost stojí jak celý čínský stroj. Zrovna třeba pod všemožnými názvy prodávané čínské jednoručky kopírující H425 stojí desetinu a aspoň co mám dvě takové různé podobné, subjektivně se v ničem zásadním neliší a prostě fungují.
Hlavně ne Riwall, mám teda zkušenost jen s opravou jedné pily a jedné sekačky, ale dostupnost dílů tragická a co může, to se od běžně nahraditelných liší.

asd1
hodnocení

0x
Záleží co s tím budeš řezat..
Btw není jen stihl a hq. To je asi jako mýtus "jedině koncern, ostatní je shit" Ne není, jsou i jiný znacky minimálně stejně dobrý a obvykle levnější...
vernon
Nejde o mýtus. Tyto dvě značky jsou v pilách DALEKO před ostatními. Na občasné řezání se jejich pořízení nevyplatí, pokud se řeže pravidelně a víc, NEMÁ CENU kupovat něco jiného...
Motorovka je extrémně namáhaný stroj. Každý nedostatek v dimenzování jednotlivých jejich komponent, se při častější práci, nebo dokonce profesionálním zatížení, projeví...
asd1
To se tvrdí i o koncernu ;)
Btw levnější hq jsou obycejna plastová cina.
vernon
Levnější modely HQ i Stihlu, se vyrábí v Číně, ale je to úplně jedno. Snižuje to jen náklady na výrobu. Oba výrobci tam mají svoje fabriky, takže vyrábí ve své vysoké tovární kvalitě.

hodnocení

0x

Pokud chceš něco fakt spolehlivého na pravidelnou práci u zákazníků, ber STIHL MS 261. Je to profi pila, vydrží roky, má výkon, dobře se startuje a servis je všude. Čína se s tím vůbec nedá srovnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]