Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zaseklo se mi cca 20-30 let staré střešní okno Velux model GZL 306 1000.
V poloze viz obr1 a nejde zavřít. Chybí tedy cca 40 stupňů k zavření.
Dál už zavřít nejde ani větší silou. Nic co by pant blokovalo nevidím. Zkusil jsem namazat WD40 a nepomohlo.
Zkusil jsem otevřít na maximum a přijde mi že nasazeno je správně (to rameno pantu se pohybuje v drážce cca 2cm stejně jako u okna co je vpořádku).
Poradíte? Děkuju
2x
I kdybys poslal 100 fotek, tak to na nich nemusí být vidět. A pokud to na fotce bude vidět, tak to ty musíš očima vidět taky.
Okno má dva panty, takže se podívej na oba panty. Možná je tam něco vzpříčené.
Na druhé fotce je vidět kolík, který musíš přetlačit (na obou stranách), aby šlo křídlo okna vysadit z rámu. Pokud ten kolík někdo přetlačil pouze na jedné straně, tak může bránit v pohybu.
A protože stav a údržba toho okna je hodně smutná (zanedbaná), tak to může být právě chybějící mazivo. A WD-čko je nouzovka. Promazej to vazelinou nebo teflonem ve spreji.
Nevím co jiného by mohlo bránit pohybu okna, protože nic jiného už tam není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.