Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu s napojením kamen na kouřovody. Mám kamna se zadním hrdlem s průměrem 120 mm a potřeboval bych je napojit na již existující kouřovody o průměru 130 mm (původně pro kamna s horním výstupem).
Koukal jsem, že existují nějaké redukce a přechodky atd., ale nevyznám se v tom a navíc tam v popisu nechápu, zda je to určené pro tento případ, protože je často uvedeno, že jde o redukce pro kamna o průměru 130 mm na kouřovody 120 mm = čili opačný případ než potřebuji. Možná to chápu špatně.
Představoval jsem si to, že např. na kamna ještě dám koleno o průměru 120 mm a pak by byla nějaká redukce a na to nějak napojit, příp. jestli by se něco dalo přímo na hrdlo a už rovnou poračovalo s průměrem 130 mm...
Řešil toto někdo? Předem díky za každou pomoc (příp přímo s odkazem, co koupit atd.).
doplněno 07.08.26 15:37:
*Jen doplním - jedná se o rekreační objekt, komín je starý zděný z cihel, a zděř do komína je právě těch 130 mm. Dosud zde byly právě ty kouřovody 130 mm (silnostěnné), ale kamna (sporák) měl výstup z kamen právě 130 mm. Chci spíš ušetřit a použít stávající kouřovody na kamna, co mají 120 mm (petry). Koukal jsem, že dělají redukce do komínu 120/130, což by se dalo použít pokud bych kupoval komplet kouřovody 120 mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.