Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klika u kování Hoppe Verona F69 není pevná

Od: km
Dobrý den, mám u vchodových dveří kování Hoppe Verona F69. Začala vaklat klika, otvor na červík má, ale červík v něm neni a ani se to nevypadá, že by v něm byl závit. Ještě mám stejné kování na jinych dveřích a tam také není červík, ale klika zatím drží. Poradíte? Děkuji.
Klika u kování Hoppe Verona F69 není pevná

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

2x

Jinej návod jsem zatím nenašel, ale jednou sem se s tím sešel a nakonec se povedlo, je tam takovej plíšek a ten se při pokusu za kliku tahat samosvorně snaží a úspěšně tu kliku nepustit, je vidět při posvícení do dírky jakoby na šroubek taková příčná hrana toho plíšku a za tu je potřeba zachytit tím šroubováčkem a povysunout jí ven a tím se to uvolní a pak jde ta klika vytáhnout.

Demontáž kliky (systém Quick-Fit):

Na krčku kliky (z boku) najděte malý otvor pro uvolnění upínacího mechanizmu.

Zasuňte do něj malý plochý šroubovák nebo přiložený tenký imbusový/demontážní klíč.

Lehkým pootočením či zatlačením v otvoru odjistěte vnitřní pojistku.

Kliku jednoduše vytáhněte ze čtyřhranu směrem ven. [ 1]

sss
hodnocení

0x

Pokud je tam otvor a závit, dej tam ten červík a klika se zpevní. Hlavně překontroluj, jestli tam je i pod tou dírkou 4-hran. *palec*

111®
hodnocení

0x

Tak kování rozeber a prozkoumej detailně

pecenkav

To rozebrat nejde bez sundání kliky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]