Nejste přihlášen/a.
1x
Já mám provizorně už asi třetím rokem zakryto hustou sítí, která se používá občas na ploty k zajištění soukromí. Od kontejneru je cca 10-15cm z každé strany. Chystám se nicméně udělat obložení dřevem, které bude o něco hezčí a zároveň to ztíží sousedům kradení vody, bo tam půjde přidělat i zámek ![]()
Když mrknete na google, tak najdete nespočet tipů, jak to provést
Ještě doplním, že známý, který na zahradě také uchovává vodu v IBC, tak mi kdysi doporučoval krom zakrytí i natření kontejneru nějakou bílou barvou. Aby se do něj nedostalo světlo a bílá současně nepřitahovala teplo
ad 1) ano. mám ji na pozemku, kde není žádný zdroj, tak si vodu vždy navozím v barelech. A sousedi, kterým se nechce, tak jednou za čas někomu vodu vyberou. Posledně jsem byl chudší o cca 200l, které v nádrži zbývaly :-/ Jindy si zase dovolili sousedovi odkrýt stupdnu a vodu odčerpat... Prostě sousedi k nezaplacení ![]()
ad 2) ano. 2-3vrstvy barvy a růst řas výrazně omezí až zastaví. Ověřeno dlouholetou sousedovic zkušeností. Pro mě bylo rychlejší použití sítě, kterou jsem měl k dispozici
Nedavno jsem to castecne vyresil fotopastmi, tak az budou mit zas naladu si brat, tak jim ukazu foto a uz se nebudou moci na nic vymlouvat.
A zamek na drevenem oblozeni bude uz jen pojistka.
0x
Jestli se ti zdá černý textilní potah levný, tak já ti poradím. Kup si vefirmě proex (nebo podobné) ocelový plech tloušťky kolem 0,5mm a tím můžeš klec IBC kontejneru obalit. Je to pozink, stíní to 100% , ale rozehřeje se. Proto bych mezi kontejnerem a plechem nechal mezeru na větrání.
Já jsem potřeboval zakrýt IBC pouze ze dvou stran (jižní a západní) a tak jsem rozříznul vlnovku na dvě půlky a přidrátoval jsem tam vlnovku.
Voda se kazí taky, ale tomu nezabráníš. Prostě se ti do nádoby spláchne pyl a nečistoty ze střechy. V tomhle obrovském vedru zaprší na rozpálenou střechu a teplá voda pak nateče do nádrže. Tomu prostě nezabráníš, pokud nezakopeš nádobu pod zem. A i pod zemí se voda může kazit.
0x
jestli 250 nebo 500 ... to je podle nabídky - třeba allegro.cz/...
Ale černou bych tam nedával.
tak se na něj dělaj ty zmíněné oblečky, který buď koupíte, nebo vyrobíte. já, protože řeším i estetiku, zvažuji udělat dřevěnou bednu, případně i s oporou pro popínavou rostlinu
jinak záleží na co tu vodu taky máte, což nezaznělo, pokud jen na zálivku, tak vysoká teplá "skažená" voda nevadí, spíš naopak
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.