Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna tarifu u ČEZu

Od: lounacek

Dobrý den všem.

Poprosím o radu zdejší forum a to,jak postupovat při změně sazby elektřiny. O co jde.

V současnosti odebírám elektřinu od ČEZu,mám 2-letou fixaci produktu do6/2027 se sazbou d02D. Nyní jsem přešel na vytápění teleplným čerpadlem a požádal jsem dodavatele o změnu sazby ,na výhodnější d57D. Nemáte někdo zkušenost s tím,podle jakého sazebníku mi bude přiřazen nový tarif. Ceník v době podpisu smlouvy,nebo ten současný,platný,aktuální?

Po změně hodlám přejít k jinému dodavateli,neboť ČEZ je dost drahý a třeba EON má lepší nabídky,ale mám s ČEZem platnou 2-letou fixaci,jak jsem výše uvedl. Takže asi po mě budou chtít pokutu za nedodržení smlouvy? Tam mám uvedeno 500/za nedodržený měsíc,což je docela dost !

Takže jak z toho nejlépe ven? Dodržet smlouvu,nebo se trhnout. Pokuta mne zřejmně nemine?

Lze najít nějaké jiné řešení?

Děkuji všem za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Pokud máte energeticky nenáročnou(zateplenou) stavbu, potom bych do tepelného čerpadla šel. Pokud máte starou, velkou stavbu/dům, zůstaňte u plynu nebo uhlí, případně dozateplit a potom možná to čerpadlo. Ze smlouvy se dá vyvléct jedině zrušením odběrného místa(demontáž a zpětná montáž elektroměru+nová revizní zpráva-výdaj okolo 8000,-Kč při znovupřipojení) nebo přepis na jinou osobu/uživatele/zákazníka(vlastník bytu nemovitosti by tuším musel být potom někdo jiný, přechází se víceméně bez poplatků). Na porovnání cen pro váš tarif můžete kouknout i na oficiálníc stránky Energetického regul. úřadu srovnavac.eru.gov.cz/... doplníte jen roční spotřebu, místo odběru, tarif a nastavíte výběr od nejlevnějších dodavatelů po nejdražší. ČEZ opravdu patří mezi nejdražší. Vybíral jsem nedávno elektriku a vyšel mi nejlépe EPET-vlastně jejich dceřinná společnost Dobrá energie, byla o 850,-Kč měsíčně levnější než Innogy. Můžete se zkusit s nimi i vyjednat lepší cenu, nebo jim na férovku říct, že jsou drahý

doplněno 03.08.26 09:01:

dovětek: a zaplatit jim ten zbytek nebo u nich vydržet. Měsíční nová platba se určuje podle aktuálního ceníku, přece nechcete aby prodělali se starými cenami*smich*

hodnocení

0x
Hlavně jsi měl licitovat o ceně už při uzavírání smlouvy. Teď bych to už dojel do konce. A před koncem začal shánět jiného. Je možný, že ti ČEZ začne mazat med kolem huby, jen aby jsi zůstal. A nabídne individuální neveřejný ceny.

uu
hodnocení

0x

Tarif? Tak ten si měníš se svým dodavatelem.

Sazba? Tak to se mění s distributorem, stačí vyplnit formulář a doplnit razítko o revizi, nebo může být revize na samostatném dokumentu . Takhle to funguje s Cez distribuce. Pokud jsi v Praze nebo na moravě tak konzultuj se svým distributorem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]