Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně připojit hadičky k v. baterii?

Od: vseok

Zjistil jsem že nemám sílu připojit hadičky k vodovodní baterii. Když jsem se díval na tu starou tak se mi šrouby zdají více utažené. Ale u mě se to protáčí anebo to vysunu. Hadička je menší průměr

Jak to tam dostanete a jak moc to musí být zapuštěný?

Já myslel že to tam drží a ono to teklo.

Viz fotka, těsnění trochu rozmazané ale je vidět úplně dole na fotce.

doplněno 01.08.26 23:08:

hadička správná - součást baterie

prosím prohlédněte si video až do konce a posudte i že ty matice jsou každá jinak daleko. Bílá je hlouběji. Ale červená mi přijde dost utažená

video níže v komentu

doplněno 02.08.26 07:45:

Ta trubička v baterii je na konci rozšířená. V rozšířené části není závit. Do toho zajíždí to těsnění. Těsnění tvoří dvě gumové kolečka. Matici jsem dotáhl, takže to první těsnění - první kroužek tam určitě je uvnitř. Druhé těsnění u té hadičky, která je hlouběji dotažená, to vypadá jakoby ten druhý těsnící kroužek seděl mezi ústím té rozšířené části trubky baterie a maticí tak, že částečně vylézá, jakoby snad i seděl nahoře na té matici. Při zkoušce nehtem pro pohyb druhého kroužku těsnění se zdá, že těsnění místy drží ale v jednom se hne jakoby tam ve spod pak byla vidět kovová část matice v místě, které jsem nehtem lehce odhrnul při testu těsnění po našroubování - tj. pohyb těsnění při testu nehtem v daném místě je např. 0.1-0.2mm. Ale nevidím tam prostor pro povolení šroubu. To neznamená, že se to hýbe celé nebo je to celé volné.

Jak správně připojit hadičky k v. baterii?
Jak správně připojit hadičky k v. baterii? #2
Jak správně připojit hadičky k v. baterii? #3

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hadičky musí jít dotáhnout rukou až na doraz, aby se těsnění opřelo o baterii. Když se to protáčí, máš špatný průměr nebo závit. Správná hadička se NEvysouvá – chytne závit hned a drží. Pokud netěsní, je buď špatná hadička, nebo je těsnění špatně usazené.

vseok
hodnocení

myslím že to mám natočím to endoskopem tak čekejte

vseok
hodnocení

hadička správná - součást baterie

prosím prohlédněte si video až do konce a posudte i že ty matice jsou každá jinak daleko. Bílá je hlouběji. Ale červená mi přijde dost utažená

Takm jsem to zbytečné video přetrpěl celé - je to ještě horší, než ty fotky. Co jako na něm má být vidět? *zmateny*

vseok
hodnocení

jak jsou ty matice dotažený a jestli to těsnění není moc, protože ta jedna je víc zašroubovaná. To video bylo na mém monitoru v pořádku, ale program ve windows to lépe nezachytí. Dyd je to krásně vidět trubička uvnitř baterie, těsnění, matice

vseok
02.08.26 00:11
hodnocení

Jak správně připojit hadičky k v. baterii? #4
vseok
hodnocení

Ta trubička v baterii je na konci rozšířená. V rozšířené části není závit. Do toho zajíždí to těsnění. Těsnění tvoří dvě gumové kolečka. Matici jsem dotáhl, takže to první těsnění - první kroužek tam určitě je uvnitř. Druhé těsnění u té hadičky, která je hlouběji dotažená, to vypadá jakoby ten druhý těsnící kroužek seděl mezi ústím té rozšířené části trubky baterie a maticí tak, že částečně vylézá, jakoby snad i seděl nahoře na té matici. Při zkoušce nehtem pro pohyb druhého kroužku těsnění se zdá, že těsnění místy drží ale v jednom se hne jakoby tam ve spod pak byla vidět kovová část matice v místě, které jsem nehtem lehce odhrnul - tj. třeba 0.1-0.2mm. Ale nevidím tam prostor pro povolení šroubu.

hodnocení

0x

Zmatený dotaz a fotka k ničemu.

vseok
hodnocení

Na fotce vse je. Ale je to těsnění správně? Nemělo by být dále od závitu? Já nemohu na ten závit dosáhnout když to chci utáhnout. Prostě jakoby překáželo. Vedle závitu je kousek hladkého kovu, pak širšší průmě, pak zase normální průměr. Tak jestli se to těsnění nemá odvalit dál od těsnění až k té matici?

vseok
hodnocení

Jak teda správně nasadit to těsnění? Je to podobně jako na obrázku, ale je tam jedna gumička navíc. S tou gumičkou navíc to našroubovat nešlo. Musel jsem tu gumičku přetáhnout přes tu kovovou hranu jak je na fotce.

Jak správně připojit hadičky k v. baterii? #5
vseok
hodnocení

spíš tento obrázek je přesnější, dvě těsnění a mezi nimi kovová hrana, ale vám říkám že to takhl dovnitř nešlo a já na to nemám sílu to tam narvat a zakroutit.

Co se teda očekává, že bude to těsnění dělat, když to šroubuju? To se má posunout až k té matici? Bylo totiž řečeno, že má těsnění být mezi maticí a baterií a současně že matice má být dotažena na doraz.

Maticí mám namysli kovový tvar jako u matice, ale je pevnou součástí flex hadičky 3/8.

Jak správně připojit hadičky k v. baterii? #6

Jestli Vám jde o tyhle gumičky, měly by být po dotažení schované obě uvnitř tělesa kohoutu.

"...já na to nemám sílu to tam narvat a zakroutit".

Na to žádnou velkou sílu nepotřebujete, v podstatě by to mělo jít zašroubovat bez použití nástroje. Jestli to nejde, je někde něco špatně. Ovšem na dálku těžko říct co.

Jak správně připojit hadičky k v. baterii? #7

Jdu sice do diskuse s křížkem po funuse, ale dovolím si navrhnout následující postup.

1. Demontovat baterii. Z čeho vůbec? Je to Umyvadlo, dřez nebo co? Jaký je tam přístup?

2. Zkusit to smontovat venku, tedy hadičky + baterii. Jde to? Pak to takto smontované zkusit připojit na tlak. Těsní to?

3. V případě nemožnosti smontovat hadičky + baterii venku bych zkusil těsnění máznout. Abychom se vyhnuli diskusi o tom, který tuk je vhodný, navrhuji jako kluzný prostředek obyč. mýdlo. Jde to smontovat po namazání? Pokud ne, je něco špatně.

4. Potom těsnění dolů a zkusit, jestli do sebe pasují závity...

vseok
hodnocení

Díky magdon a amper. Tak asi jsem to málo dotáhl. Zkusil jsem a netěsní. Ale vzdávám to a vracím.

Nemám na to nervy. Tento podrobný návod jak to zamontrovat dovnitř tam není. A kdyby se rozbylo těsnění u staré baterie tak to ani nemám jak zavřít. Sice jsem si koupil koncovku stopku, tam ale není těsnění, takže netěsnící je mi k ničemu.

111®

Ty seš exot. Ty si neumíš koupit těsnění?

vseok
hodnocení

Ty si ale číslo, neumíš napsat konstruktivní odpověd kde se daj sehnat a co mám hledat?

111®

Poptal bych se tam kde jsi kupoval tu zadlepku, třeba železářství.

vseok
hodnocení

já se ptal když jsem ji kupoval, ale nedala mi těsnění.

111®

Každý hobbymarkety je má

111®
hodnocení

0x

To mas novy bojler včetně hadic?

doplněno 02.08.26 08:29:

Ta hadice se našroubuje ručně a když už nejde dal, nekroutí se silou za hadici ale použije se mazlivý klíč. Od toho je tam ten šestihran

vseok
hodnocení

jaký mazlivý klíč, utáhl jsem to jemně stranovým klíčem

111®

Mazlivý klič je ten správný stránovy klíč, který se s tím sesthranem na hadici pěkně pomazlí při utahování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]