Nejste přihlášen/a.
Napadlo mě že bych chtěl "vymalovat" strop na bílo, ale nechci řešit váleček, štětec apod. špinavou práci, spíě aby barva byla ve sprayi a opravená zatmelená místa bych přestříkl barvou. Než by dopadla na zem/postel/nábytek,měla by být suchá (jen prach)
5x
"Sprej" na malování větší plochy existuje, říká se mu malířská stříkačka. Má dvě výhody - je to rychlé a nedělá to šmouhy. Ale nechtějte vidět, jak ta místnost potom vypadá. Takového "malování" jsem se účastnil jen jednou a už nikdy v životě bych to uklízet nechtěl. Že byly šaty i boty na vyhození, nemusím dodívat.
Ne, v tom vlhku to nestihne uschnout, takže pouhý prach z toho na podlaze nebude.
toto nemám namysli... naopak jde o plechovku s barvou ale ne syn. ani akryl., hledám tu klasickou barvu
Hledáte klasiku ve spreji? Dovolte mi otázku: To budete stříkat z podlahy nebo štafle budete táhat mezi nábytkem, po koberci nebo plovoučce.? Vidím to moc blbě? ![]()
Malířská stříkčka je taky "plechovka s barvou" jen trochu větší. Princip, kdy stlačený plyn žene barvu přes rozprašovací trysku, je stejný. Část ulpí na stropě, část se jako vlhká mlha snese dolů. A nejen dolů.
Výsledek je srovnatelný s metodou Mr. Beana, a jeho plechovky s vloženou rachejtlí.
Barva ve spreji je pro takové účely extrémně drahá, protože pokryje jen malou plošku. To by pak šlo použít také fixírku nebo umělecký airbrush.
5x
A nedêlejte si iluze, stejně jako je masakr šplíchání malířskou štříkačkoy, tak i stříkání sprejem v uzavřené místnosti zanachá pěkný bordel.
Ono to má svůj důvod, proč se v obydlených bytech ustálilo natírání štětkou, nebo válečkem. Netřeba se toho bát, nakape se minimálně. Já ve starém domě používám jen štětku, chce to držet tempo a odstředivou rychlost, štětka musí být stále ve svižnèm kývavém pohybu a tèmêř bych nepotřeboval zakrývat podlahu.
Pláču a fakt hodně.
V prvním příspěvku vše, co tu bylo napsáno, bylo jasně řečeno. A ani jeden bodík jako uznání.
No jo, no, ženská, co ta může vědět! Že?
2x
Barva ve spreji na stěny existuje, ale na strop je to spíš nesmysl – dělá mlhu, padá dolů a bez zakrytí všeho to udělá větší bordel než váleček. Sprej je jen na malé lokální opravy, ne na ‚vymalování‘.
1x
Malířské barvy jsou ředitelné vodou. Úvaha o tom, že se voda odpaří dřív, než dopadne na podlahu, je vadná. Zkuste si to s rozprašovačem. Na malování se používají malířské sříkačky a tlakové postřikovače. Smysl mají pro těžko dostupná místa, úplně vyklizené místnosti a velké haly. V zabydleném bytě je nejčistší práce s válečkem.
Barva z válečku teče. Nevidím na tom nic čistého. Leda by byl skoro suchý. Taky je na to třeba víc barvy. Potřeboval bych malé množství barvy a štěteček na retušování. To by mi pomohlo.
0x
Strop se dá nastříkat, na to nářadí a přípravky jsou. Jenže mnohem více zachlístáte, naprskáte než válečkem. Stačí popotahovat igelitovou plachtu do místa, kde s válečkem na tyči pracujete. Věřte mi, nezastavíte se jen natřením stropu. Zjistíte, že pokoj musíte udělat celý. ![]()
Co máš za byt, že se ti tam vejde třímetrová tyč proboha? Strop běžného bytu je 2,7 m od podlahy, s 3m tyčí by ses tam nehnul...
Nebude levnější si zajít na brigádu, vydělat nějakou korunu a pozvat malíře? Pokud to neumíš tak věř že učit se to kvůli jednomu a vlastnímu stropu je ta nejméně chytrá varianta ...
Prostě napoprvý to nebude nic dokonalýho a na to nechceš koukat...
Záleží co přesně chceš vymalovat jestli úplně celý strop nebo jenom nějakou opravu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.