Nejste přihlášen/a.
Asi pred tremi lety jsem v drazbe koupila byt ( i s najemniky) vim ze je platna jejich najemni smlouva, ale kdyz jsem jim poslal smlouvu o uzivani bytu, tak mi ji odmitli podepsat s tim ze za vybaveni ( ktere jsem koupila i s bytem ) nebudou nic platit atd. Je to mozne, a nebo jsou povinni podepsta smlou o uzivani bytu?
Je možné, že vybavení bytu, které jste získali v dražbě současně s bytem, nájemníci již zaplatili v předchozím období. Zkuste se s nimi dohodnout na dodatku k platné nájemní smlouvě. Možná mají strach, že by novou nájemní smlouvou ztratili nějaké výhody. Podobná doporučení neuzavírat nové nájemní smlouvy se často uváděla při privatizaci bytového fondu. ![]()
Ne veškeré vybavení, jedná se zřejmě o sporák, kuchyňskou linku, vestavěnou skříň v předsíni, koupelnový infrazářič atd. Takhle se to dělá např. v panelákových bytech a platí se za to měsíční poplatek. O např. desetikorunové měsíční platbě za pronájem nepoužívaného infrazářiče po dobu pětadvaceti let se vyjadřovat nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.