Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou značku plynového kotle vybrat?

Od: trtr
Hezkou neděli, rád bych se zeptal a udělal si tak trochu obrázek o jakési oblíbenosti plynových kondenzačních kotlů na českém trhu.
Jaký kotel máte doma? Koupili byste ho znova, nebo Vás třeba nějak zklamal? Jde mi především o modely ve výkonu 24-35 kW.
Děkuji.
P. S. : Co jsem koukal, tak celkem vede Baxi nebo Protherm. Co třeba Thermona? Je mi jasné, že záleží na štěstí + dostupnost servisu (u nás bezproblémů prakticky u všech).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mol
hodnocení

0x

Máme Baxi - kondenzační s nerez zásobníkem na vodu. Naprostá spokojenost 21 let.

hodnocení

0x

Minulý kotel sloužil 24 let bez problémů. Přesto, nebo právě proto, jsme se rozhodli jej vyměnit, než začne stonat.

Mám kondenzační kotel Immergass, zhruba 5 let, slouží dobře, jsem s ním spokojená. Jaga.

hodnocení

0x
Baxi, Protherm, Viessmann. Kotel volte podle dostupnosti servisu.

hodnocení

0x

Máme Buderus, což je už dnes Bosch - stejně tak jako Junkers už je také Bosch. Velmi dobrý kotel.

prazer
hodnocení

0x

Mám 5 let starý kotel BAXI DUO-TEC COMPACT E a jsem s ním spokojený. Je i na ohřev teplé vody. Funguje dobře a prozatím bez jakékoliv poruchy. Jediná věc která se mi u tohoto kotle příliš nelíbí je malý ručkový tlakoměr který je kulatý a je umístěný ze spodu kotle tak, že pokud chci zkontrolovat tlak vody tak se musím k tomu trochu více sehnout a podívat se na to zespodu. To je ale maličkost kterou italský výrobce asi příliš nedomyslel a která mi až tolik nevadí. Asi nic není tak ideální aby se na tom nedalo najít něco co by mohlo být alespoň trochu lépe vyřešené. Jsem zvědavý jak dlouho mi tento kotel bude bezporuchově a spolehlivě fungovat. Myslím, že ze servisem na kotle BAXI by v Česku snad neměl být problém.

trtr
hodnocení

Díky. Asi to bude těžké, jeden dva kotle asi vybereme, ale muselo by být asi 1000 respondentů. *smich*
Co klasické závady typu vadná řídící deska nebo zlobící čerpadlo? Taky je prý No. 1 mít nerezové hořáky, nebo celou spalovací komoru - ne, opravdu nejsem morbidní, ale fakt tomu tak servisáci říkají. *hi*
Ještě menší dilema. Jít do závěsného nebo stacionární kotel?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]