Nejste přihlášen/a.
doplněno 28.07.26 21:02:
Nemějte mě za blbce, myslíte, že nevím, jak snížit výkon? Jenomže ono to malé behoun,opravdu zvedà.
2x
A navíc není moc chytrá, když jí nenapadne omezit výkon vysavače jinou hubicí nebo dírou v trubce, kdy sand i dnes mají vysavače regulovatelnou clonku na přisávání. Řešit toto reklamací...![]()
Dnes je navíc problém sehnat vysavač, který opravdu saje. Né jen hučí a nedělá nic.![]()
Podobně jako moji rodiče, kteří v dětství měli jako pokrok barevnou TV a v důchodovém věku zvládali chytré telefony, spravovat si webovky a FB se svými koníčky. (72let)
Stačí jít s dobou a zajímat se o techniku celý život.
Holt někdo chodí k pásu nebo dojí krávy a někdo začal podnikat a nenechal si ujet příležitosti.
Tedy nemyslím si, že zrovna já bych byl jinej. A mě technika a elektronika baví moc. Geny nejde vyúrat, že? ![]()
![]()
2x
Abych uvedl věci na pravou míru: Po omezení příkonu vysavačů jakousi směrnicí EU (možná se to ani nejmenuje směrnice, ale to na věci nic nemění) se zcela změnilo chování nově konstruovaných vysavačů. Mají snad poloviční příkon, ale zkušenosti s nimi mám stejné, ne-li horší než tazatelka. Konkrétně tchánovi jsem před pár lety koupil Zelmer v ceně cca 2 tisíce Kč a ta potvora ve standardní výbavě prakticky není schopna vysávat. Tedy saje hladké povrchy a snad saje i koberce s vlasem. Ovšem u tkaných koberců bez vlasu je problém. Ať jsem dělal, co jsem dělal, efekt byl takový, že koberec levitoval v prostoru a při opření hubice silou o zem to i při plně otevřeném regulačním otvoru na práci moc nebylo. Luxovat se sice dalo, ale odpor hubice proti pohybu byl asi takový, jako bych koberec drhnul rejžákem. Tedy fungovalo to, ale byla to otročina. Tolik k praktické stánce problému. O něco novější Zelmer v podobné cenové relaci se u nás doma už chová jako slušně vychovaný vysavač.
1x
0x
google.com/...
doplněno 28.07.26 21:13:
aja1946 - nesaje, uklízí (ideální na rychlý úklid např. drobků z podlahy a psích chlupů z koberce).
0x
Předpokládám, že vám spíš prostě nesedl, protože jak už zaznělo, zvedání koberce se dá řešit.
Pokud chcete něco, co nemá tah a jen tak šudlí, kupte si bateriový. Tam se nedostatek sacího výkonu dohání rotačním kartáčkem.
Podle mě ale ten vyšší sací výkon minimálně jednou za čas potřebujete, aby vysál prach z objemu koberce a ne jen tak pošomtal drobky z povrchu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.