Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhnívající mrkev

Od: zz

Dobrý den, v neděli jsem koupila v Kuflandu balenou mrkev v sáčku po 1 kg, vypadala pěkně. Doma jsem ji dala do lednice do boxu na zeleninu a roztrhla sáček. V úterý začala od špiček jako by uhnívat a dnes je na vyhození, má vyhnilé celé vnitřky, teče z ní jako by sliz, ale povrch je celkem pěkný. To stejné se mi v tuto dobu stalo loni. Čím to je, že po tak krátké době úplně zevnitř vynije?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nikdo ze zákazníků neví, jak dlouho mrkev v tom plastovém sáčku byla. Možná hodně dlouho, než se k Vám dostala. A i když jste pytlík otevřela, bylo už pozdě.

Proto si raději kupuji zeleninu nebalenou, volnou. Prohlédnu si ji, vložím do sáčku a doma vyndám. Proto v té umělině neleží tak dlouho, jako balená.

Balená zelenina, to je sázka do loterie. V tom obalu jí není dobře, rosí se a dřív podléhá zkáze. Stejně tak nekupuji ani balené maso. Balíček vypadá na pohled lákavě, umějí to tam naaranžovat a po otevření z toho vyndáte takovou zoufalou flaksu, že je vám z toho nanic.

Kdepak - pěkně se podívat, prohlédnout, vybrat si. Na to mám, jako zákazník, právo. Jaga.

hodnocení

1x

Zkrátka "čerstvé, jako z Kauflandu" *frajer*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, u balené mrkve je to běžné - nevydrží, nekupovat. Zdravím!

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, ani netušíte kolik tun nejen zeleniny přijde vniveč. Zemina třeba zažívá hrozné utrpení při nadměrném čištění, pak při balení do igelitu, pak při vystavení k prodeji a pak i koncový zákazník je kolikrát prase. Viděl jsem co jsou schopni někteří během chvíle udělat s výstavními rajčaty, které pro úsporu haléřů doslova rvou od stopek, navíc se pak více kazí.
Mrkev kupuji jen svazkovou, ideálně ČR nebo Itálie a musí být vytažena čerstvě z písku. V nouzi pranou, ale ta je určená ke zpracování "ihned".

km
hodnocení

0x
utrzeni nate, oprani, okartacovani, zabaleni... tak to vse snizuje trvanlivost skladovani. zelenina zakoupena v beznych obchodech je urcena k rychle spotrebe, neni urcena k jakemukoliv skladovani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]