Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odsávač na baterie

Od: robin

Dobrý den. Bydlíme v panelovém domě. Nad sporákem nemámé odsávač při vaření žádný. Uvažujeme o odsávači na baterie umístit nad sporák. Je vhodný odsávač nebo nemá žádný význam atd? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Digestoř na baterie jsem tedy ještě neviděl. Ono to ani nedává smysl, proč baterie, když digestoř je statická, nikam se nehýbe a v kuchyni je určitě přívod 230VAC v dosahu. Ale zásadní je, že aby digestoř fungovala, musí mít odtah. Česky řečeno - tu páru a pachy musí ventilátor poslat někam ven. Uvažovat o digestoři, která jen honí páru dokola po místnosti nedává smysl, to nic neřeší

Taky jsem neviděl, ale... jsou, sice ...ne klasika

A tady klasika, ...na 12V aku

A další karavan, za tu cenu...nekup to!

hodnocení

1x
Digestoř bez odtahu, tzv recirkulační (ale ne na baterie) v zásadě možná je, obsahuje tukový filtr, který se musí prát a pachový uhlíkový filtr, který se musí měnit.

Recirkulační digestoř dělá reálně pouze to, že částečně pochytá mastné páry.
Proti pachům nepomůže téměř vůbec.
Vodní páru neumí z principu vůbec.

Větší službu vám udělají dvě okna pootevřená do průvanu.

hujer

Souhlas tommk! Recirkulace jako ano- víra tvá tě uzdravila (asi tak)...Jinak předražené .

hodnocení

1x

U nás panelák z roku 1976, ve všech bytech digestoře sventilátorem a odtahem; postupně převedení bytů do SVJ...no a loni nový majitel bytu nad námi přišel s dotazem, jakou digestoř si mají pořídit, že žádnou nemají..Trochu mně to, jako domovníka překvapilo...proč nemají, když původně je digestoř montována ve všech bytech. No, předešlý majitel digestoř "zlikvidoval" a zaslepil odtah, současný majitel chce digestoř... tak jsem mu ukázal, kde má hledat odtah a za pár dnů už "odsával". Není to u vás něco podobného..? V té době se monntovalo i centrální odsávání, kdy doma byla digestoř bez ventilátoru, centrální ventilátor byl na střeše, ovládaný časovým spínačem a na digestoři bylo jen zapínací tlačítko. Takže jeden majitel bytu zapínal odtah všech bytů, které byly nad sebou, Proto to některým vadilo a zaslepovali třeba igelitem odsávací otvory digestoří. A v jednom případě to dopadlo tak, že byty od prvního do osmého patra měly otvory zaslepené a majitelka bytu v přízemí, pokud bylo odsávaní v provozu, nemohla otevřít bytové dveře, které se otevíraly směrem ven z bytu...no, prostá fyzika, velký podtlak a slabá ženská...i toto jsem řešil, sice v jiném paneláku, ne u nás

miro9
hodnocení

Nemáme žádný odtah. Je vubec nějaké řešení? Děkuji.

Určitým řešením sou recirkulační digestoře
datart.cz/...

hodnocení

0x
Digestoř na baterky to sem jestě neviděl a asi bych to ani nechtěl furt do dobíjet nebo mênit baterie
Určitě je poblíž zásuvka a když ne určitě pude dodělat a volba klasiky na 220V je jasná
Pak jak již bylo řečeno de tu o odtah digestoře
Na starym byte sem měl ve stoupačkách pú odní odsávání kde sem do plechu vyříz díru a dal hadici
V tom novim sem diky znamému co měl zkušenost komín našel ve zdi taky
Jak už se tu píše honit páru po místnosti je nesmysl

hodnocení

0x
Digestoř bez odtahu je úplně k ničemu. A je jedno jestli je na baterie či nikoliv. Nehledě k tomu, že na baterky jsem ještě žádnou neviděl.
V paneláku opravdu nemáte žádný odtah? Ani centrální?
Jak to mají řešený sousedi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]