Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní plynový kotel

Od: plynkotel
Dobrý den, mohl by mi někdo, prosím, poradit spolehlivý plynový (ne kondenzační) kotel s dlouhou životností? Slyšela jsem, že nové řady kotlů Viessmann jsou poruchové, je některá značka lepší? Má někdo zkušenost s Protherm nebo Immergass? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

1x

Protherm bývaly dobré kotle, jak nyní, nevím. Využívám na ohřev vody do radiátorů BAXI z roku 2010, doposud víceméně bez problémů, jednou nebo dvakrát zaseklé čerpadlo po dlouhodobém odpojení od elektriky a párkrát chyba spalin-něco s čidlem tlaku komína, maj tam špatně vyřešenu hadičku ze silikonu-rozpadá se časem a teplem. Ono čím víc je uvnitř součástí, tím větší je možnost poruchy.

hodnocení

1x

já mám immergas montuju immergas a můžu říct že s nimi nemám problém ale v dnešní době jsou kotle na takové úrovni že spíš než podle značky bych kupoval dle dostupnosti servisu

hodnocení

0x

Viessman je drahšia verzia Prothermu. Vyrábajú sa v rovnakom závode,myslím,že v Skalici.

runner2
hodnocení

0x
Mám Protherm Tiger se zásobníkem vody. Kotel mám prvním rokem, problémy zatím žádné nebyly, vše funguje ke spokojenosti.
Při výběru značky jsem zohlednoval hlavně dostupný servis. To bylo pro mě klíčové. Nekoupil bych sebelepší kotel, který mi nebude v okolí umět kdo servisovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]