Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit se zavěšením markýzy. Při vrtání do zdi chalupy jsem zjistil, že pod omítkou je heraklid a mezi ním a zdí asi 4 cm volný prostor. Je vůbec nějaká možnost, jak těžkou markýzu upevnit, aby se to neurvalo, nebo aby se vahou markýzy, která má být ke zdi přichycena třemi úchyty (viz obrázek), nepromáčkla omítka s tím heraklitem? Předem děkuji za radu.
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
3x
Já jsem podobný problém řešil tak, že jsem na zeď prvně ve více bodech přišrouboval svislé dřevěné sloupky a samotnou markýzu jsem šrouboval do těch sloupků. Jednalo se o kloubovou markýzu 3x2,5m z Hornbachu a ta páka mi přišla příliš velká i proto, že markýzu bylo potřeba umístit skoro až do horního okraje zdi.
Mimochodem, místo nebylo kryté střechou a ani jsem nechtěl, aby namotaná látka stále degradovala sluncem, tak jsem z trochu rozvinutého okapového žlabu natřeného na zeleno, jako je merkýza, nad ní vytvořil stříšku.
Mimochodem, místo nebylo kryté střechou a ani jsem nechtěl, aby namotaná látka stále degradovala sluncem, tak jsem z trochu rozvinutého okapového žlabu natřeného na zeleno, jako je merkýza, nad ní vytvořil stříšku.
lulek
2x
Nevím, co to je heraklit a kolik unese, ale myslím, že toto by unést mohl. Pokud ano, můžete použít hmoždinku do SDK. Pokud to neunese, nebo to chcete pevnější, dělal jsem to třeba na radiátory tak, že jsem uřízl 30 cm 1/2 trubky, do ní přivařil matku a celé to upevnil do zdi na tekutou kotvu. Pokud máte dřevěné markýzy, do některých typů by šlo zvětšit díru a dát to na obyčejnou závitovou tyč... Nebo si nechat udělat na míru přípravek v nějakém zámečnictví, kde mají soustruh.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]