Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kartuše utěsnění

Od: bubak®

Dobrý den, zdravím všechny rádce. Vím, že se to tu už několikrát řešilo ale žádné řešení nebylo stoprocentní. O co jde:

Ještě jsem nepřišel na způsob jak zabezpečit aby u kartuše se silikonem, akrylátem nebo polyuretanovým tmelem po čase nezatuhnuk produkt v aplikační špičce. Máte někdo praxí vyzkoušené 100 % řešení?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Samozřejmě, jsem původně truhlář a tak akryl, silikon PU lepidlo atd jsou běžnými záležitostmi. Není třeba v tom hledat vědu. Normálně do špičky zašroubuji vrut příslušné ráže - tzn aby tam držel, ale aby špičku nerozerval. Vydrží to spolehlivě. Ale i když třeba k zatuhnutí ve špici dojde, není problém, prodávají se náhradní špičky za pár korun, mám jich ve vercajku asi deset.

hodnocení

1x

Ja špičku moc nepoužívám, vždy si něco bokem vytlačím a postupně odebírám špachtličkou

aplikuji, a pak pod špičku přelepím páskou závit a špičku našroubuji. Ano nekdy se vytvoří malý špunt a ten pri další aplikaci odeberu a jedu dál bomby.

Ano někdy je zapotrebi spička, ale nějak to pak neřeším a ten vytvrdnutý materiál vyberu.

hodnocení

0x
Akryl není problém, horší jsou tmely reagující se vzdušnou vlhkostí, silikon, polyuretan, ms polymer. Ty mi přijde, že není možné v načaté kartuši utěsnit žádným způsobem. Šroub do špičky je tak na týden, šroub přímo do kartuše místo špičky totéž, po měsíci už je potřeba zatvrdlou hmotu z hrdla provrtat.
Dokonce i nikdy nenačaté PU lepidlo Soudal 67A v 0,75L lahvi mi po datu expirace začalo tvrdnout, při zmáčknutí uvnitř místy křupala krusta vytvrzeného lepidla a tomu ještě jakžtakž tekutému už se moc nechtělo ven, zatím to vypadá, že pokusné cvrnknutí trochy acetonu většinu obsahu ještě na čas zachránilo, subjektivně na běžné lepení beze změny vlastností.

hodnocení

0x

Snad uzavřít do nějakého pevného zip sáčku a komletně odsát vzduch*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]