Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nalít barvu z 15 kg plastového kbelíku

Od: kolemjdouci

Máte nějakou fintu, jak nalévat barvu z 15 kg plastových kbelíků? Potřebuji v jiném kbelíku naředit první nátěr a v dalším druhý nátěr. Poradíte jak nejefektivněji? Díky!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Obsah najprv dobre egalizujte rozmiešaním. Nejakou tyčou a ešte lepšie vŕtačkou / miešadlom. Potom použite ako naberačku, čo budete mať po ruke. 7 dl pohár od zaváranín, PET fľašu s odrezanym vrchom, atď. Prípadne to ulejte z veľkého kýbla jeho nadvihnutím a naklonením. Lem holt utriete handrou.
Nema príliš význam špekulovať a treba si poradiť s tým, čo je doma alebo čo nasourcujem v konťáku pred domom.

km
hodnocení

3x
ti kteri neumi nalevat, meli by mit v dilne starou kuchynskou naberacku.

bramburka
hodnocení

2x

Nebyla by vhodna zednicka fanka?

hodnocení

1x

Nejde o nějaký vtip?

"z 15 kg plastových kbelíků"

Páč normálně nalévám, odlévám z kbelíků 25kg, i ze 40ti kilových.

Zamíchám, přeleji do jiného, štětcem otřu hranu kbelíku a hotovo.

Opravdu je to problém?

Je, spousta lidí to nedává fyzicky a nevymyslí hlavou.

To první nesouhlasím, to druhé máte naprostou pravdu.

kolemjdouci
hodnocení

Milane zrovna od Vás jsem takovou odpověď nečekal ...

Jinak ano, otřít štětcem (ten se musí hned omýt aby nezaschl, než zpracuji rozmíchanou barvu) nebo hadrem. Oba způsoby nejsou dokonalé a na okraji kbelíku zůstane barva - víko se přilepí nebo nedolehne.

Takže nakonec gbelík oblepím izolepou, sleji a izolepu hned vyhodím a gbelík zavřu - vše čisté. Váleček čistím a vysušuji závitovkou na vrtačce (tou s míchadlem samozřejme rozmíchávám i barvu). Mincířem odměřím barvu v gbelíku a dle váhy naředím. Snad to někomu pomůže.

Jinak ostatní nejapné připomínky o přemýšelení i od ostatních vynechám ...

Jak nalít barvu z 15 kg plastového kbelíku
Jak nalít barvu z 15 kg plastového kbelíku #2
Jak nalít barvu z 15 kg plastového kbelíku #3
km

111®
hodnocení

0x

o nějaké tyčce, dáte napříč na velký kýbl aby se dala přidržet a lejete opatrně, mělo by téci po tyčce do mení..

kolemjdouci
Nedokážu si představit takhle manipulovat s 15 kg a hustou barvou. Zatím odebírám plastovou odměrkou.

hodnocení

0x

Na tohle já jsem vzala půllitr na pivo.

kolemjdouci
Mám plastovou odměrku. Myslel jsem něco lepšího ...

sv
hodnocení

0x

Kbelík jakého tvaru - kulatý,oválný,čtvercový... Má jednu ,,hranu,, nebo dvě...Z každého to jde nalít jinak a bez finty.

kolemjdouci
Klasická elipsa

0rion
hodnocení

0x

Z velké nádoby bez spodní výpusti se kapalina odebírá buď naběračkou, nebo něčím, čím ji lze nasát (šlauf, velká stříkačka/odsávačka). Nic zázračného asi nevymyslíme.

hodnocení

0x

Jak vidno, z 15 kg balení naléval @miso. Prostě to zvednete dost vysoko, v levý ruce držíte madlo a pravou naklápíte nádobu. Musíte to naklonit rychle a víc a stejně rychle pak srovnat, jinak to poteče po stěně na podlahu. Něco na konci samozřejmě stěnu kýble potřísní, je třeba ho pak očistit a také nalévat nad podložkou. Druhou variantou, jak již bylo víckrát popsíno, je vybírat barvu za pomoci malé nádoby (osvědčil se kyblík od hořčice), ale ve finále je nacintáno víc, než při přímém lití.

hodnocení

0x

A ještě je možnost koupit si z číny membránové čerpadlo a pomocí čerpadla a hadiček barvu přečerpat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]