Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC nádržka START-STOP

Od: magdon®

Když je u WC nádržky uveden systém START–STOP, předpokládám, že lze kdykoliv během splachování vodu zastavit. Je to tak?

Nemám na mysli systém, kde lze spláchnout pevně daným větším, či menším množstvím vody.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ano. První stisk vodu pustí, opětovný stisk ji zastaví (má jít o šetření vodou při splachování). Zdravím!

koupelny-cz.cz/...

Nejde o šetření vodou.

---

Systém splachování start/stop umožňuje oproti duálnímu splachování přesnou regulaci množství splachované vody. Při zmáčknutí splachovacího tlačítka aktivujeme splachování, k jehož ukončení dojde až po opětovném stlačení splachovacího tlačítka. Uživatel má tedy naprostou kontrolu nad množstvím využité vody.

---

Kde v tom vidíte šetření vodou? Jediná pravda je, že "Uživatel má tedy naprostou kontrolu nad množstvím využité vody."

Dál už závisí na každém jedinci, zda bude šetřit nebo ne.

ben®

vibe2 - fakt jsem si říkal, který chytrák se ozve. Myslel jsem si na Vás a ono to (zase) vyšlo . Jasně, že když se to splachování utne brzo/včas, tak se další voda ušetří a osoba splachující má množství využité vody pod kontrolou (a nemusíte tady kopírovat text z odkazu, protože si ho tam může každý přečíst).

Co je to brzy / včas? Zcela postačí běžné nastavení 3/6 litrů (někdy i 2/4 litry).

Šetřit vodou po splachování na WC lze různými způsoby. Zažil jsem osobu, co schraňovala malou potřebu v PET plastových lahvích a splachovala tím velkou.

ben®
vibe2 - pokud Vás to tak irituje, běžte si stěžovat u výrobce (já ten systém nevymyslel). Splachovat ho*na uskladněnou močí je fakt lahůdka .

Ale mě to neirituje (to říkáte vy) - já jen tvrdím, že to nemá nic moc společného s šetřením vodou.

A navíc i v kanalizaci musí být zaručen určitý průtok, jinak se vám ucpe - takže nestačí jen občas do mísy trochu cvrknout.

ben®
vibe2 - už mě nebavíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]