Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatuhnutý jezdec zipu

Od: lorenc
Zdravím.Poradíte,co použít na rozhýbání nepoužívaného zipu u batohu?Díky za rady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Třeba pár kapek stolního oleje.

olin

Možná i kapičku silikonového oleje, ten po stránce chemické téměř nereaguje na nic/s ničím. Silikonová vazelína se používá ve zdravotnictví i potravinářství-různě na spoje potrubí atd.

pecenkav

Kde se na spoje potrubí používá silikonová vazelína?

ja
hodnocení

2x
Zoubky zipu přejet vlhkým mýdlem.
lorenc
hodnocení

Když se jezdec nehne ani o zub,tak to těžko pomůže.
trtr
Zdravím, to byste se divil. Jinak jsem pro mýdlo, klidně tekuté, ale olej ne.

hodnocení

2x

Vždy mi pomůže kápnout trochu aviváže, nebo přejet tuhým mýdlem.

hodnocení

1x

mrknou jestli zevnitr neni do jezdce natahnuta podsivka nebo neco jineho

hodnocení

1x

V jezdci je určitě přiskříplý kousek textilu.

mll
hodnocení

1x

Nikdy mě nenapadlo něčím mazat zip. Jinak bych v takové situaci použil vazelínu, to je univerzální prostředek na cokoliv od suchých rukou po vrzající dveře.

Ale taky bych nejdřív šel po tom, jestli se do zipu něco nedostalo. Je to naprasto běžná situace. Zarezlý zip jsem už dávno neviděl (oni se ze železa snad už ani nedělaji), a ani úplně rezavý zip si nepamatuju, že by měl nějaký problém s pohybem, jen nešel tak hladce.

lorenc
hodnocení

Taky si myslím,obyč.ocel to nebude, jezdec nemagnetuje.Asi nějaká slitina hliníku,ten také časem oxiduje.Skoušel jsem chemický šroubovák,marně.Kapsa na zip je úplně zavřená.Na kontrolu,zda je v zipu něco,co tam nepatří,bych musel prostřihnout vedle díru.Skusím to mýdlo,ale když nepomohl ten šroubovák,pochybuju,jestli pomůže.Wedečko zrovna nemám.

hodnocení

0x

Sprej WD-40 uvolní vše

olin

Špatný nápad-to wédéčko smrdí jak bolavá noha(petrolej, nafta a ještě něco) a může to poškodit látku, umělou hmotu či barvu na batohu

nov
hodnocení

0x

Lze i obyčejnou tužkou /grafit/.

hodnocení

0x

Modrá indulona.

hodnocení

0x

Jak už byli řečeno, tak nejdřív by bylo dobré zjistit, jestli není pod jezdcem skřípnutá látka. Když bude potřeba olej, tak raději silikonový, který neudělá fleky. Na batoh pro venkovní použití je lepší místo mýdla použít svíčku.

bramburka
hodnocení

0x

Da se jezdec podebrat zespoda a zvrchu klestikama? Pak byste mel vetsi zaber.
Mozna by stacilo nuztickami na nehty trochu jezdce roztahnout a pak zase pricvaknout klestickama?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]