Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lícové pásky

Od: nana75* odpovědí: 5 změna:

plánuje stavět dřevostavbu a já bych ráda dům obložila líc.pásky-puvod.jsme plánovali líc.cihly,ale vzhledem k tomu že bychom museli provést předpřezdívku jsme toto vyloučili,,poradte jak postupovat při obložení dřevostavby líc.pásky...díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Velice záleží jaké lícové pásky použijete. Doporučuji navštívit nejbližší stavebniny, vybrat si druh (keramika plast, pískovec, umělý kámen a pod) a nechat se vyškolit.

každopádně přilepit na povrch dřevostavby. Z čeho bude stěna na povrchu? OSB, EPS, vata?

to je důležité

Zdravím Milan

nana75*
hodnocení

děkuji za odpověd,,,desky budou tuším-DURÉLIS-takže skladba obvod stěny bude následující

řez zvenčí-

-líc.pásky(asi umělý kámen)-durélis 24mm(na roštu)-provětráv.vzduch.mezera 30mm-dodateč.izolace mineral.vata 100mm-durélis15mm-sloupky dřevěné(stojky)a miner.izolace140mm-parozábrana-fermacel-

lze tedy nalepit tyto pásky na ten durélis?Je vhodné lepidlo,, X7G,, od ARDEXU?

děkuji za jakékoliv info...snad jsem to napsala správně :)

nehodnotím druh konstrukce, ale DURÉLIS je podobné OSB. Ale osobně neznám tuto desku.

Takže bych kontaktoval dodavatele, dovozce této desky, páč oni již mají certifikovaný a vyzkoušený postup. Nebo bych použil disperzní lepidlo Z 301 DL od firmy Basf.

Nebo udělat vlastní zátěžovou zkoušku.

alf*
hodnocení

2x

já volil poradte.cz/...

ovšem není to dřevostavba což by neměl být problém, jak ovšem psal MC, je důležité ptát se po podkladním materiálu.

nana75*
hodnocení

tak jsem ted najela na ty stránky - flexiobklady.cz/...

a určitě si zde vyberem,,,děkuji moc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]