Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silikonové těsnění do tlakového hrnce Aston

Od: stama®

Mám tlakový hrnec Aston smart (2 hrnce + 1 víko), který již není na trhu a nelze sehnat náhradní silikonové těsnění. Máte někdo zkušenost, které jiné těsnění se dá do tohoto hrnce použít? Děkuji za rady!

Silikonové těsnění do tlakového hrnce Aston
Silikonové těsnění do tlakového hrnce Aston #2
Silikonové těsnění do tlakového hrnce Aston #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Vzhledem k recenzím na tuto firmu bych koupil nějaký papiňák z Hradce Králového-firma Banquet, ten problémy u klasických nerezových hrnců s těsněními problémy nemá, sice se hůř zavírají, ale používám od nich teprve druhý za dvanáct let, jeden je třílitrový a druhý větší má cca použitelných 5 litrů. Ten třílitrový po jedenácti letech spadl horní hranou na podlahu a na jednom místě s pokličkou malinko netěsní. Není to velký únik, ale musí se to víko déle umývat(nemám myčku).

hodnocení

0x

Zkuste třeba na amazonu nebo ebay vyhledat "spare parts for a pressure cooker" a najít podle rozměru.

Jinak mohu doporučit Tescomu.
Mám 20let starý hrnec, u kterého mi za ty léta praskla poklička, blbě těsnilo těsnění a ulomil se plast na uchu.
Kontaktoval jsem servis Tescomy kde mi sdělili, že mám poslat do servisu a zdarma mi to opraví.
Poslali úplně novou poklici, vyměnili těsnění a namontovali ulomený plast.
Bohužel při přepravě plast zase prasknul, takže poslali pro jistotu dva nové.

Vše ZDARMA!
Platil jsem jen to poslání hrnce do servisu.

hodnocení

0x
Napište vnější průměr a profil těsnění a podle toho se dá nahradit z jiného hrnce... řešil jsem více podobných případů... starý maďarský hliníkový to byl takový podobný "O" profil, novější je většinou profil do "V" ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]