Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná poloha elektrické rolety

Od: hasmanafrika
Zdravím, z důvodu vrzání a skřípání jsem se rozhodl že namažu rolety. To se mi u jednoho okna povedlo, to je hotové ale u tohoto ne. Roleta asi změnila doraz či co a vždy vypne v této poloze. Dolů jde taky více než předtím. Co s tím?
Jde to nastavit přes ovladač nebo musím na motoru něco nastavit?

Špatná poloha elektrické rolety
Špatná poloha elektrické rolety #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

2x
Tak to namotejte rukou. Jako když vám manželka peče roládu

hodnocení

1x

Za první: ta elektrická roleta má určitě nějaké označení a podle toho se dá dohledat návod, pokud ho nemáš od výrobce rolety. A v návodu by mělo být popsané základní nastavení. Případně pomůže a poradí výrobce rolety.

Za druhý: ta roleta by snad měla jezdit za tou krajovou lištou (mezi lištou a oknem) a ne aby jen tak volně vlála v prostoru bez jakéhokoliv bočního vedení.

hasmanafrika
hodnocení

To bych bez vás nevěděl fakt díky.

Tak jestli to víte, tak s tím něco udělejte. Ta roleta je celkově v nějakém nestandardním stavu a že se zastavuje ve špatné poloze s tím nejspíš souvisí.

hasmanafrika
hodnocení

To nemá cenu tady pitomé rady od neumělů. Je to vyjeté protože jsem to mazal, nejde to zpátky nahoru a přitom nic nedrhne. Zapůsobí doraz a motor okamžitě zastaví.

Prostě jste při svém zásahu šáhnul, kam jste neměl. A pokud nechcete poitomé rady od zdejších neumělů, jste zřejmě "umětel" a umíte si poradit sám. Pak ale netuším, proč se tu ptáte *zmateny*.

k2
hodnocení

1x

Jak to ten vseznaly umetel bez pitomych rad dostal ven z vedeni? Podle fotky a popisu je "jen" prehozeny bal o otocku...

doplněno 30.06.26 19:07:

Pokud se dole zastavi nize o ten kus, co je ted nahore, tak je to na 99% pretoceny bal o otocku. Jestli to pujde rucne namotat tezko rici, plechove kryty byvaji dost natesno a pri "provlekani" jde roleta luxusne doskrabat nebo pomackat...

hasmanafrika
hodnocení

Myslíte že je to jen mechanická závada že se to jen přetočilo když jsem to vymotával? Takže do žádného dorazu nerypat a zkusit tu otočku namotat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]