Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platové okno a okenní klika

Od: galileo297®
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, zda je tu někdo kdo se vyzná v plastových oken, dveří. Firma mi dodala balkonové dveře. Jenomže otvor na kliku potřebují na druhé straně.
Otázka je, zda stačí provrtat plast přesně v místě kde jsou otvory na kliku, ale na druhé straně.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Spíš bych to zkusil zkonzultovat s dodavatelem dveří.

hodnocení

1x
Nedělám do plastu, alébrž do dřeva a tam to nejde. Neb se venku nevejde klika vedle falce rámu. Když někdo chce kliku i venku, musí se použít širší materiál a hlavně jiný, širší zámek.
Tipnu si, že u plastu to bude podobný.

pecenkav
hodnocení

0x

Teď jsem se šel kvůli tobě podívat na balkon a nejde to, vychází to do venkovní hrany dveří.

Proč to potřebuješ?

hodnocení

Abych to upřesnil. Standardně se balkonové dveře otevírají dovnitř, jenomže já je musím otevírat ven. Otvor na kliku mám z vnitřní strany. Takže z vnější strany je tam dost místa.
No, to musíš obrátit komplet celý dveře, i s futrem. Tedy vybourat, otočit a znovu zadělat.
Ale v praxi to takhle nefunguje. Nech si udělat nový dveře otevíraný ven, ono tam jsou ještě jiný detaily,který jsou potřeba udělat správně.

kimir
hodnocení

0x

Firma mi dodala? Co jste si u firmy objednal to máte. Vždy musite hlásit firmě jaké chcete otvírání a jaké kliky.

Konzultujte s firmou, třeba vám dodá nové dveře nebo opravené.

hodnocení

Přesněji to dodala firma firmě co mi bude dělat rekonstrukci střechy.
Co je na tom špatně, když se dveře otevírají ven? Před deštěm jsou chráněny stříškou.
Nic není špatně na dveřích otevíraných ven. Jen je špatně vzít klasický dveře a otočit je. Musí na to být prostě udělaný. Stříška je dobrá, ale plně to nezachrání.
Až bude při větru pršet skoro vodorovně, stříška moc nepomůže a voda nepoteče jak má, tedy ve falci dolů a ven, ale ve falci dolů a potom dovnitř. Protože tam jsou díry.

hodnocení

Jasný že montáž musí být podle výrobce.
Jen se mi jedná o tu kliku jestli pokud místo dovolí ji můžu dát z druhé strany, když provrtám přesně ten plast.
Můžeš dát kliku z druhý strany, ale ona se nevejde. Takže smůla. Aby se vešla musí být u kliky širší kus a v něm širší zámek. Jasný?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]