Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit praskliny na stropě?

Od: strop

Dobrý den,

budeme rekonstruovat pokoj, kde jsou na hranici stropních panelů vždy praskliny... Čím to nejlépe opravit, aby to pokud možno již dál nepraskalo? A ten strop je dost křivý, takže bychom ho asi celý přestěrkovali, s jakou stěrkou máte dobré zkušenosti?

Díky!

Jak opravit praskliny na stropě?
Jak opravit praskliny na stropě? #2
Jak opravit praskliny na stropě? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To se vám nikdy nepodaří. Panely stále "pracují". Ty díry možná srovnáte, ale praskliny se objeví zase.

hodnocení

1x

Teď už jsou hodně jiné materiály, ale kdysi dávno, cestou nejmenšího odporu, jsem prasklinám udělala sádru tak, jak se sádruje třeba zlomenina. Obvaz jsem posypala sádrou a namočila do vody s disperzním lepidlem, aby zůstal stále kapičku pružný. Prasklinu jsem takhle "zsádrovala", nalepila jsem sádrový obvaz po celé délce a po zaschnutí přemalovala. Pak to tak zas až nepraskalo a nic se z toho nesypalo. Ale po zkušenostech s paneláky si myslím, že je to marný boj. Je to panelák a je třeba si zvyknout. *alene*

km
hodnocení

0x
1/ sparu vyskrabnout a vyplnit vysoce pruznym pretiratelnym fasadnin akrylovym tmelen
nebo
2/ strop presterkovat s perlinkou
i tak se ale pohyb panelu nekde casem pravdepodobne ukaze

el
hodnocení

0x
Kdysi jsem dával pruhy perlinky s lepidlem. Určitě nic extra drahého jsem nekupval ale typ už si nevybavím, na to šla sádrová stěrka a drží dodnes bez prasklin cca 8 let.
Je fakt že horní být obývál velice tichý pan. Žádné dupání apod. Možná by to bývalo někde prasklo kdyby o patro výš skotačily děti, nevím...
Možná se taky v některých panelácích prohýbají panely víc někde míň, protože hodně lidí mi tvrdilo že to určitě znova praskne.

hodnocení

0x

Ty praskliny jsou klasika u panelů. Nejlépe to stáhnout skelnou páskou (bandáž) přes spáru, přestěrkovat jemnou stěrkou (např. Uniflot / Rimano), přebrousit a přetřít. Bez pásky to bude praskat znovu. Když je strop křivý, udělat celoplošnou stěrku.

hodnocení

0x

Vyškrábnout, očistit od prachu a zalepit lepidlem na obklady.

hodnocení

0x

Zbytocny boj, to je styk dvoch panelov. Ony su oprete o bocne zvisle steny, ale len o dve. Panely su kratke, tak sa niekde v strede miestnosti dva dotykaju. Od vyroby je tam len malta, nemaju ziadnym sposobom previazane vystuze, staci teda, ak sused nad vami kdesi postavi kniznicu alebo 500 litrove akvarium a nastane priehyb len jedneho z nich. Statici pocitaju aj zataz od vetra, ktora napriklad na takom desiatom poschodi robi slusnu bocnu silu. To ziadna stierka nevydrzi, o nieco lepsie to je pri pouziti sietky a lepidla, cim sa sila rozlozi do plochy.

Jedine, co funguje, je sadrokarton montovany presne podla navodu na profily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]