Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krádež v kočárkárně

Od: smudlinky* odpovědí: 5 změna:

dobrý den, potřebovala bych poradit. V našem domě byla vykradena kočárkárna, kde jsme měli mimo jiné uloženou i novou autosedačku, která nám byla odcizena. Krádež byla nahlášena na policii CR. Domácnost mám pojištěnou u Alianc, dům je družstevní (má tedy také uzavřenou pojistku). Mohl by mi někdo poradit kde mám uplatňovat pojistnou událost?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

2x

Dobrý den, pojem vykradena je trošku všeobecné. Je důležité, zda byla překonána násilím nějaká překážka (např. zámek, okno ap.), v tom případě by se jednalo o vloupání. Kočárkárna, pokud se nemýlím, nepatří žádnému nájemníkovi ale patří domu resp. ve Vašem případě družstvu. A případné plnění by tak mělo jít z pojistky toho družstva. Jó, jiná by byla, kdyby Vám třeba provedli vloupání do Vašeho sklepa, to by pak šlo z pojistky Vašeho bytu (jestliže máte sklep ve smlouvě uveden). Možná se toho v budoucnu taky dočkáte*smich*. Jestli bude pojišťovna, u které je pojištěn dům, plnit, toť otázka. Zásadně ale platí, že jakákoli pojišťovna je nejlepší kámoš, když po ní nic nechcete a jenom platíte. V opačném případě se kroutí jak had s výmluvami typu : autosedačka do kočárkárny nepatří, tam mají být kočárky a maximálně kola. Autosedačky přeci patří do autosedačkárny:-P.

pepane*
hodnocení

0x

Zavolejte na svojí pojišťovnu a oni Vám poradí.

cyril*
hodnocení

0x

Pojistnou událost je třeba nahlásit u té pojišťovny, pod kterou spadá pojištění těchto prostor. Jsou-li tyto prostory pojištěny u více pojišťoven, tak je to jedno , na kterou se obrátíte. Plnění můžete dostat stejně jen jedno i když si platíte třeba 10 pojistek.

smudlinky*
hodnocení

Krádež jak ji označuji byla provedena asi v nočních hodinách, kdy se někdo dostal do zamčené kočárkárny(místnosti bez oken). Místnost byla uzamčena a opatřena mříží na dveřích. Neví se, zda došlo k vloupání, protože policie fabku nevzala, podle toho že se s ni dalo zamknout a odemknout vydedukovali ze je v poradku. Pouze misto nafotili a seprsali zapis s těmi, kteří přišli nahlásit že jim něco chybí.

Na Alianc jsem se ptala, tváří tak, jak píše někdo výše- nejednalo se o kočárek, není to jejich věc. Kam mám ale dát autosedačku pokud nemám auto a do bytu se mi nevejde? Nikde není striktně uvedeno, že se jedná o kočárkárnu či kolárnu. Je to prostě místnost pro všechny, kteří potřebují něco uložit.

cyril*

Nejde o to zda je v kočárkárně něco jiného než kočárky, ale rozhodující je znění pojistných podmínek příslušné pojistné smlouvy. Je-li zde uvedeno, že v této kočárkárně jsou pojištěny jedině kočárky proti úderu blesku, tak za nic jiného pojišťovna platit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]