Nejste přihlášen/a.
dobrý den, potřebovala bych poradit. V našem domě byla vykradena kočárkárna, kde jsme měli mimo jiné uloženou i novou autosedačku, která nám byla odcizena. Krádež byla nahlášena na policii CR. Domácnost mám pojištěnou u Alianc, dům je družstevní (má tedy také uzavřenou pojistku). Mohl by mi někdo poradit kde mám uplatňovat pojistnou událost?
Dobrý den, pojem vykradena je trošku všeobecné. Je důležité, zda byla překonána násilím nějaká překážka (např. zámek, okno ap.), v tom případě by se jednalo o vloupání. Kočárkárna, pokud se nemýlím, nepatří žádnému nájemníkovi ale patří domu resp. ve Vašem případě družstvu. A případné plnění by tak mělo jít z pojistky toho družstva. Jó, jiná by byla, kdyby Vám třeba provedli vloupání do Vašeho sklepa, to by pak šlo z pojistky Vašeho bytu (jestliže máte sklep ve smlouvě uveden). Možná se toho v budoucnu taky dočkáte. Jestli bude pojišťovna, u které je pojištěn dům, plnit, toť otázka. Zásadně ale platí, že jakákoli pojišťovna je nejlepší kámoš, když po ní nic nechcete a jenom platíte. V opačném případě se kroutí jak had s výmluvami typu : autosedačka do kočárkárny nepatří, tam mají být kočárky a maximálně kola. Autosedačky přeci patří do autosedačkárny
.
Pojistnou událost je třeba nahlásit u té pojišťovny, pod kterou spadá pojištění těchto prostor. Jsou-li tyto prostory pojištěny u více pojišťoven, tak je to jedno , na kterou se obrátíte. Plnění můžete dostat stejně jen jedno i když si platíte třeba 10 pojistek.
Krádež jak ji označuji byla provedena asi v nočních hodinách, kdy se někdo dostal do zamčené kočárkárny(místnosti bez oken). Místnost byla uzamčena a opatřena mříží na dveřích. Neví se, zda došlo k vloupání, protože policie fabku nevzala, podle toho že se s ni dalo zamknout a odemknout vydedukovali ze je v poradku. Pouze misto nafotili a seprsali zapis s těmi, kteří přišli nahlásit že jim něco chybí.
Na Alianc jsem se ptala, tváří tak, jak píše někdo výše- nejednalo se o kočárek, není to jejich věc. Kam mám ale dát autosedačku pokud nemám auto a do bytu se mi nevejde? Nikde není striktně uvedeno, že se jedná o kočárkárnu či kolárnu. Je to prostě místnost pro všechny, kteří potřebují něco uložit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.