Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jakou střešní krytinu nejlepe světlou na puvodni eternitovou střechu( podhorská oblast cc 450mnm) nejdostupnější i cenově nejlevnější je šablona capacco ale ta je černá a máme obavu vysoke teploty v podkrovnich bytu. Děkuji za tipy.
0x
Dobrý den, na původní eternit v podhorské oblasti se jako světlá varianta často volí plechová krytina s matným nebo světlým polyesterovým povrchem, případně světlé vláknocementové šablony (např. Cembrit). Světlé odstíny se v létě méně přehřívají než černé Capaccco, takže v podkroví bývá znatelně nižší teplota. Doporučuji porovnat ceny světlých plechů – bývají jedny z nejdostupnějších.
0x
V podhorské oblasti bych na střechu použil červené, nebo červenohnědé tašky, případně plechovou střechu, která červené tašky imituje. Černé střechy jsou sice módní (nechápu proč), ale jsou nepraktické, slunce je pak zbytečně rozpaluje.
Neberu nikomu jeho názor, ale černé tašky a černá okna bych si nikdy na dům nedal. Když pominu důvod již uvedený, takový dům pak vypadá jako krematorium. Je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuji.
Ale na konci vedlejší ulice je nově dokončený dům komplet černý, fasádní obklad, střecha, plot. I okna, včetně předokenních černých žaluzií. To už je krematorium které nepotřebuje ani plyn...
Dekuji za reakce ale všude vidím tmave strechy v tehle horkach je v podkrovnich bytech 30+stupnu to je strecha šedy eternit nejradeji bych zase svetlou krytinu a nejspiš plech at se po tom da chodit... nedovedu si predstavit kolik by tam bylo s tmavou krytinou typu capacco a jine podstate neobyvatelne bez klimatizace ale to na stařším domě neni jen tak. Strecha tvar dvou spojených sedlovych strech.
To, že jsou všude černé střechy neznamená, že je to tak dobře. Je to prostě móda, ale já používám svůj rozum a ten mi říká, v případě střechy jedině klasika (pokud se barvy týká). Móda mne nezajímá, ale účelnost, praktičnost a v neposlední řadě pak estetika.
0x
pokud vam jde o barvu vs. ohrivani sluncem, muzete zkusit jako variantu stribrny plech, pokud zvolite hlinik a dobre polozite, budete ho tam mit mnoho desitek let.
bezne se daval alukryt coz jsou sablony, osobne mam na dome lakovany na cervenou, ale treba dum naproti ma nelakovanou verzi, coz je barva hliniku, matne seda svetlonka kovova..
pokud vam jde o prehrivani podkrovi, neverte tomu, ze to resi (pouze) barva krytiny, je to jen jedna z vicero veci, ktere je treba resit.
tmave strechy, jsou, obzvlast ve vyssich polohach, tradicni.
pokud třeba firma řekne že muže zustat puvodni krytina a na to daji asi nove latovaní a novou krytinuj ak už sem to mnohokrat videl nevidím v tom problem... jsem presvedcený že tmava krytina mnohem zvyší teplotu pod strechou a tím vevnitř a to je presne to co nechci...
Sám bych dal dnes o něco světlejší odstín. I z důvodu toho, že ta střech bude méně pracovat při změnách počasí.
Co jsem koukal na vzorník, barev na výběr bylo dost- (Satjam)
km - musím vám dát za pravdu, podle mne je to prasárna a zbytečnost. Divil bych se, že to nějaká firma udělá.Eternit dolů a pak normální střechu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.